Met de auto op vakantie? Dit zijn de leukste speeltuinen langs de snelweg

23.06.2022 15:53
met-hele-familie-op-vakantie

Uren stilzitten in de auto naar je vakantiebestemming: een flinke zit voor ouders, maar zéker voor kinderen. Las dus regelmatig een pauze in om even de benen te strekken. In deze speeltuinen langs de snelweg kan je kind al z’n energie kwijt.

Autovakantie naar Duitsland, Frankrijk, Spanje of Kroatië op de planning? We zetten de leukste parkeerplekken met speeltuinen langs de snelweg op een rij.

Parkeerplaats Kalken – E17 Gent-Antwerpen

De kans is groot dat je op dit punt nog een behoorlijk eind moet. Even pauzeren bij een fijne parkeerplaats is dus geen overbodige luxe. Op deze parkeerplaats tussen Gent en Antwerpen, met restaurant, grasveld en kleine speeltuin, is het goed toeven.

Stiftung Tierpark Weihermätteli – regio Basel

Onderweg naar Zwitserland of Italië en tijd voor een langere stop? Pauzeer dan bij het populaire recreatiepark Weihermätteli. De kinderen vergapen zich aan alle dieren in de kinderboerderij en vermaken zich in de speeltuin, terwijl jij even de benen strekt. Vanaf de A22 is dit park goed te bereiken.

Raststätte Hüttener Berge bij Alt Duvenstedt – A7

Je moet er nét in de buurt zijn, maar mocht je deze zomer naar Denemarken rijden, is dit een fijne pitstop. Je vindt hem op de A7 van Hamburg naar Flensburg/Denemarken. Even rijden, maar dan heb je ook wat: een speelplaats van maar liefst 100 m2. Ook het bijbehorende bos staat vol klimtorens, schommels en touwbruggen.

Aire de Lorraine Sandaucourt La Trelle / Les Rappes – A31

Zowel op de heen- en terugweg kun je even stoppen bij deze parkeerplaats tussen Toul en Langres. Je herkent ‘m meteen, want er staan levensgrote houten soldaten en kanonnen. Er is ook een restaurant om de buiken weer te vullen.

Lees ook: Zó overleef je een lange auto- of vliegreis met je kind

Aire de La Chaponne – A6 Parijs-Lyon

Onderweg naar Frankrijk? Maak op de A6 van Parijs naar Lyon een pitstop bij deze parkeerplaats. Kan je kroost even uitrazen in de speeltuin, terwijl jij oplaadt met een bak koffie.

Aire de Nabrigas – A9

Helemaal in het zuiden van Frankrijk, in de buurt van Montpellier, vind je de groene parkeerplaats Aire de Nabrigas. Laat de muffe airco even voor wat het is en snuif wat frisse lucht op. Behalve een speeltuintje zijn er ook picknicktafels en een neveldouche (fijn!).

Aire de Repos de Jugy, A6 (richting zuiden)

Zodra je de auto uitstapt, struikel je bijna over de paddenstoelen. Neppe dan, om op te spelen. De speeltuin bij deze parkeerplaats op route du soleil is groot favoriet bij veel gezinnen. Je vindt ‘m op de heenweg op de A9, net voor Lyon. Let op: er is geen restaurant of tankstation aanwezig.

Bacva-zapad en Bavca-istok – A9 van Plovanija tot Pula

Stappen jullie binnenkort in de auto naar Kroatië? Maak dan een tussenstop bij de kindvriendelijke parkeerplaatsen Bacva-zapad en Bavca-istok, op de A9 tussen Plovanija tot Pula. Compleet met toiletten, restaurant en speeltuin.

Bron: Breakzy, Tui, Playadvisor

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.