Lekker gênant: ‘Mijn kind riep dikzak tegen een vreemde’

08.05.2023 06:49
kind riep dikzak tegen vreemde

Sta je dan, met jouw draak die (ondanks jouw goedbedoelde opvoeding) allerlei beledigingen naar wildvreemden schreeuwt.

Lonneke (42), moeder van Luc (10), Puck (8) en Famke (4).

“Samen met Famke liep ik door de stad toen ze een corpulente oude man zag lopen. Ik zag Famke staren, vreesde al het ergste maar voor ik haar kon tegenhouden zei ze: ‘Ooooh jij bent echt héél dik!’

Toen de man verontwaardigd antwoordde dat hij zeker niet dik was, probeerde ik de boel te sussen: ‘Dat zei ze niet joh, ze praat nog amper.’ Famke heeft namelijk een taalontwikkelingsachterstand. Waarop mijn dochter heel hard riep: ‘Echt wel! Dikzak!’

Toen ben ik maar snel doorgelopen met een knalrode kop, Famke met me meesleurend. Ik moet nog maar eens een goed gesprek met haar hebben over de begrippen fatshaming en body positivity.”

Lees ook – ‘Mijn familie kan het niet laten om iets te zeggen over het gewicht van mijn dochter’ >

Flasher gespot

Esther (41), moeder van Moos (6) en Saar (5).

“Onze zoon had het afgelopen jaar nogal de neiging om meteen zijn broek en onderbroek naar beneden te trekken als hij naar de wc moet. Ook als hij bij anderen is, nog in de klas zit of midden in het indoor speelparadijs staat. Je kan die broek volgens hem beter alvast maar naar beneden hebben als je moet. En ondanks heel wat gesprekjes over wat wel en absoluut niet kan heeft die fase best lang geduurd.”

Niet helemaal doorgedrongen

Lieke (41), moeder van Joris (4) en Beau (1,5).

“Al heel vaak had ik Joris uitgelegd dat iedereen uniek is en dat die verschillen juist zo mooi zijn. En dat het zeker niet de bedoeling is om die verschillen luidkeels te benoemen. Dat deze boodschap ondanks mijn inspanningen niet helemaal goed is aangekomen bleek wel toen ik onlangs met Joris boodschappen aan het doen was.

“Ik kon wel door de grond zakken”

Bij het koelvak zag hij een man met dwerggroei. ‘Kijk nou mama, een kabouter!’ schreeuwde Joris enthousiast terwijl hij druk aan het wijzen was. Ik kon wel door de grond zakken, maar de man gaf Joris een knipoog en pakte toen onverstoord zijn yoghurt uit het schap.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.