KIJKTIP: Kek Mama columnisten bij RTL Late Night

25.10.2016 13:15

Wat zijn we trots op onze Kek Mama columnisten Ionica Smeets en Roos Schlikker. Zij schuiven vanavond namelijk aan bij RTL Late Night om Humberto Tan over hun columnbundels te vertellen. In deze zojuist verschenen bundels staat werk dat (onder andere) al te lezen was bij Kek Mama.

Ionica Smeets

Wiskundige Ionica Smeets (36) werkt als hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden. Ze woont samen met Han en is moeder van Tex (6) en Rifka (1). Ionica checkt voor ons elke maand opvoedfabels en -feiten. Zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Tijdens haar zwangerschappen kreeg ze allerlei verhalen te horen over opvoeden. Ze vroeg zich af: wat is er nu wel en niet waar? Van zwangerschapskilo’s verliezen door borstvoeding tot televisiekijken maakt kinderen lui, dik en dom. In haar nieuwste boek Zoete kinderen eten geen suiker vind je alle columns bij elkaar. Als handig researchmateriaal én ontspannende pageturner.

Roos Schlikker

Roos Schlikker (41) is journalist, schrijver, columnist en theatermaker, zowel letterlijk als figuurlijk. Samen met haar man heeft ze twee zonen: Miró (6) en Róman (4). Elke maand schrijft ze voor ons een bloedeerlijke en supergrappige column over het moederschap.

Succes is een keuze, wordt er vaak gezegd. Moeders en vaders kunnen beamen dat dit soms net iets anders ligt. We rommelen maar wat aan, schrijft Roos in haar gelijknamige columnbundel. In dit verzamelwerk staan stukken die eerder in Kek Mama, Libelle en Parool verschenen. Verwacht geen succesverhalen, wel een humoristische en ontroerende kijk op het moederschap.