Kabinet werkt aan vaccinatieplicht in de kinderopvang

10.10.2019 12:53
vaccinatieplicht-kinderopvang

Als de vaccinatiegraad in Nederland onder de kritische ondergrens zakt, wil het kabinet dat kinderen die naar de kinderopvang gaan, verplicht worden ingeënt.

Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan het plan, want voor de vaccinatieplicht zijn wel veranderingen in de wet nodig, melden bronnen aan het RTL Nieuws.

 

Voorwaarde

Voorlopig is verplichte vaccinatie van kinderen in de kinderopvang niet nodig – er is immers een einde gekomen aan de daling van het aantal ingeënte kinderen. Maar blijkt later dit jaar dat de vaccinatiegrens toch onder de ondergrens daalt? Dan wordt deelname aan het rijksvaccinatieprogramma mogelijk wél een voorwaarde voor kinderen die naar de crèche gaan. 

 

Lees ook
Deze kinderopvang weigert ongevaccineerde kinderen: ‘Wij willen een veilige omgeving bieden’ >

 

Berend Botje

Afgelopen zomer begon de Noord-Hollandse kinderopvang Berend Botje al met het wegsturen van niet-gevaccineerde kinderen. Het ging daarbij om negen van de 3000 kinderen. Coalitiepartij D66 pleit al langer voor een inentingsplicht voor kinderopvangcentra als de vaccinatiegraad in Nederland onder de 90 procent zakt.

Bron: ANP / RTL Nieuws

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >