INTERVIEW NIKKIE PLESSEN: ‘Ik breng mijn dochter altijd zelf naar school’

10.01.2017 08:16

Het lijkt onmogelijk. Een miljoenenbedrijf runnen, fulltime werken, een man hebben die dat ook doet en toch nog tijd genoeg hebben voor elkaar, de kinderen en familie en vrienden. Voor Nikkie Plessen niet.

Mij kost het geen moeite

“Nee joh, mij kost het geen moeite. Ik werk elke dag, maar ik heb een vaste hulp die bij ons in huis is. Wij brengen onze dochter ’s ochtends zelf naar school en ’s middags haalt de oppas haar op. Dat is een heel leuke, lieve vrouw die vijf dagen per week naar ons toekomt en met plezier voor onze kinderen zorgt. En ik woon schuin tegenover mijn werk, dus ik ben er eigenlijk gewoon altijd voor ze. De kinderen komen uit school met de oppas hiernaartoe om even een praatje te maken, dat gaat allemaal heel natuurlijk. Bovendien heb ik geen reistijd. Als ik om half zes klaar ben, dan ben ik ook om half zes thuis.”

 

De keuze was snel gemaakt

De modebusiness, een eigen bedrijf runnen – het leek Nikkie altijd fantastisch. Maar ook acteren trok haar, dus toen ze op haar zeventiende een rol in de serie Kees & co kreeg, was de keuze snel gemaakt. Ze werd actrice. Na Kees & co speelde Nikkie onder andere in Onderweg naar morgen en Goede tijden, slechte tijden. Er volgde meer televisiewerk. Ze presenteerde shows bij TMF en RTL. En nu, 31 jaar oud, is ze dan toch in de mode beland en heeft ze haar eigen label NIKKIE, dat binnen vijf jaar uitgroeide tot een internationaal modemerk met winkels in heel Europa en Azië. Ze heeft voor 2017 zelfs Kate Moss gestrikt, het topmodel wordt het gezicht van NIKKIE. Maar het allerbelangrijkste, benadrukt ze, zijn haar kinderen Alain (2) en Jolie (7).
 

Lees ook
INTERVIEW VIVIAN REIJS: Opeens was er weer een baby >

 

Kwestie van discipline

Lukt het een internationaal bedrijf te runnen en toch elke avond thuis te zijn? Nikkie, lachend: “Ja hoor, ik werk gewoon net als ieder ander. Ik werk niet langer of zo. En ik ben goed in schema’s maken. Elke ochtend heeft een vaste indeling. Kwestie van discipline. Onze ochtenden zijn bijvoorbeeld elke dag hetzelfde. Ik sta om half zeven op, dan steek ik meteen de straat over om te rennen in het Vondelpark. Omdat ik het echt nodig heb, ik vind dat lekker. Ik ren een rondje, doe wat oefeningen en ben om kwart over zeven weer terug. Dan ga ik douchen. Half acht maak ik iedereen wakker en neem ik Alain mee naar beneden; die gaat lekker met een fles op de bank tv kijken terwijl ik ontbijt maak. Om acht uur komt Jolie beneden. Zij kleedt zichzelf aan, dus daar heb ik geen werk aan. Vervolgens ontbijten we samen en om half negen brengt Ruben of ik Jolie naar school. Die begint om kwart voor negen. Dan komt de oppas en ben ik om negen uur op mijn werk.”

Een fors ochtendprogramma. Wie heeft er nou zin om elke dag te beginnen met een dik halfuur hardlopen? “Nou ja, ik ga niet élke dag rennen hoor. Deze week is bijvoorbeeld echt heel druk omdat we voorbereidingen hebben voor een modeshow. Dan moet ik drie keer om half vijf opstaan om
naar München te gaan. Tja, dan kan ik niet rennen. Dat is dan maar zo. Overigens ben ik wel gewoon ’s avonds om zeven uur thuis.”
 

Het hele interview met Nikkie staat in Kek Mama 01-2017. 

 

Lees hier alle BN’er interviews.