Het lijkt onmogelijk. Een miljoenenbedrijf runnen, fulltime werken, een man hebben die dat ook doet en toch nog tijd genoeg hebben voor elkaar, de kinderen en familie en vrienden. Voor Nikkie Plessen niet.
Lees verder onder de advertentie
Mij kost het geen moeite
“Nee joh, mij kost het geen moeite. Ik werk elke dag, maar ik heb een vaste hulp die bij ons in huis is. Wij brengen onze dochter ’s ochtends zelf naar school en ’s middags haalt de oppas haar op. Dat is een heel leuke, lieve vrouw die vijf dagen per week naar ons toekomt en met plezier voor onze kinderen zorgt. En ik woon schuin tegenover mijn werk, dus ik ben er eigenlijk gewoon altijd voor ze. De kinderen komen uit school met de oppas hiernaartoe om even een praatje te maken, dat gaat allemaal heel natuurlijk. Bovendien heb ik geen reistijd. Als ik om half zes klaar ben, dan ben ik ook om half zes thuis.”
Lees verder onder de advertentie
De keuze was snel gemaakt
De modebusiness, een eigen bedrijf runnen – het leek Nikkie altijd fantastisch. Maar ook acteren trok haar, dus toen ze op haar zeventiende een rol in de serie Kees & co kreeg, was de keuze snel gemaakt. Ze werd actrice. Na Kees & co speelde Nikkie onder andere in Onderweg naar morgen en Goede tijden, slechte tijden. Er volgde meer televisiewerk. Ze presenteerde shows bij TMF en RTL. En nu, 31 jaar oud, is ze dan toch in de mode beland en heeft ze haar eigen label NIKKIE, dat binnen vijf jaar uitgroeide tot een internationaal modemerk met winkels in heel Europa en Azië. Ze heeft voor 2017 zelfs Kate Moss gestrikt, het topmodel wordt het gezicht van NIKKIE. Maar het allerbelangrijkste, benadrukt ze, zijn haar kinderen Alain (2) en Jolie (7).
Lukt het een internationaal bedrijf te runnen en toch elke avond thuis te zijn? Nikkie, lachend: “Ja hoor, ik werk gewoon net als ieder ander. Ik werk niet langer of zo. En ik ben goed in schema’s maken. Elke ochtend heeft een vaste indeling. Kwestie van discipline. Onze ochtenden zijn bijvoorbeeld elke dag hetzelfde. Ik sta om half zeven op, dan steek ik meteen de straat over om te rennen in het Vondelpark. Omdat ik het echt nodig heb, ik vind dat lekker. Ik ren een rondje, doe wat oefeningen en ben om kwart over zeven weer terug. Dan ga ik douchen. Half acht maak ik iedereen wakker en neem ik Alain mee naar beneden; die gaat lekker met een fles op de bank tv kijken terwijl ik ontbijt maak. Om acht uur komt Jolie beneden. Zij kleedt zichzelf aan, dus daar heb ik geen werk aan. Vervolgens ontbijten we samen en om half negen brengt Ruben of ik Jolie naar school. Die begint om kwart voor negen. Dan komt de oppas en ben ik om negen uur op mijn werk.”
Lees verder onder de advertentie
Een fors ochtendprogramma. Wie heeft er nou zin om elke dag te beginnen met een dik halfuur hardlopen? “Nou ja, ik ga niet élke dag rennen hoor. Deze week is bijvoorbeeld echt heel druk omdat we voorbereidingen hebben voor een modeshow. Dan moet ik drie keer om half vijf opstaan om naar München te gaan. Tja, dan kan ik niet rennen. Dat is dan maar zo. Overigens ben ik wel gewoon ’s avonds om zeven uur thuis.”
Het hele interview met Nikkie staat in Kek Mama 01-2017.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.