Heb je al een grote dochter, krijg je opeens weer een baby. Vivian Reijs (40) maakte het mee.

“Hoe móet dit ook alweer?” vroeg ze de kraamhulp paniekerig toen James werd geboren. Dochter Day was alweer een jaar of tien uit de luiers en Vivian dacht dat ze alles vergeten was. Of nou ja, een luier ging nog net. Maar dat gepriegel met zo’n naveltje, en dit keer natuurlijk een piemeltje, het was allemaal weer wennen. “Na twee dagen zat ik er weer helemaal in hoor”, zegt ze. “Het is net als fietsen, je verleert het niet.”

De presentatrice en founder van gezondheidsplatform vivonline.nl wilde afspreken in Belle Folie, een hip tentje in haar woonplaats Laren waar je wordt verwelkomd door de geur van gezond. Geroosterde  groentes, salades, supersapjes. Vivian is er een trouwe bezoeker.

 

'Het is nooit saai'

Even daarvoor: de deur van het nog stille restaurant vliegt open en Dirk komt binnen voor koffie. Ze begroeten elkaar verliefd. “Dit is mijn man”, zegt Vivian, alsof daar nog twijfel over bestaat. “Bijna dan.” Want ja binnenkort gaan ze toch echt trouwen. In een besneeuwd en op het moment van interviewen nog geheim buitenland, met warme snowboots onder haar al net zo geheime droomjurk.

Ze neemt een slok wortelsap: “Dat spontane, dat is wat ik zo leuk aan Dirk vind. Hij wist dat ik hier een interview had en komt dan expres koffie halen om een kus te geven. Ik zie weleens van die stellen die zwijgend tegenover elkaar zitten in een restaurant, met hun telefoon voor zich. Bij ons zal dat niet snel gebeuren, het is nooit saai.”

 

Hij schreef ouderwets een liefdesbrief

Ruim drie jaar geleden kwamen ze elkaar tegen tijdens een benefietgala van het Emma Kinderziekenhuis. Ze hadden een goed  gesprek en dronken iets te veel, zoals dat gaat. Er werden geen nummers uitgewisseld, maar Vivian bleef hardnekkig in Dirks hoofd hangen. "Hij heeft uitgezocht hoe hij me kon bereiken en schreef me ouderwets een liefdesbrief. Zo bijzonder.”

Stapelverliefd zijn ze, maar niet van het zorgeloze soort. Kan ook niet, want kinderen. “Ik heb Day, hij is vader van Isabel (9) en Quirijn (6). Kijk, voor iedereen is dit nieuwe gezin wennen geweest, maar ook het leven van Day veranderde wel heel drastisch. Ze ging van jarenlang één op één met haar moeder en elk weekend bij haar vader (ex John Ewbank, red.) ineens naar een druk gezin met meerdere kinderen. Moest ze me ineens delen. Plotseling waren er allerlei mensen met wie ze mij moest delen. Dat was omschakelen.”

 

Het hele interview met Vivian staat in Kek Mama 03-2017. 

Lees hier alle BN'er interviews.

waanzinnige-scholen

Niets te klagen over scholen in Nederland hoor, maar de gebouwen uit dit lijstje zijn wel heel bijzonder. Een keer iets anders dan bankjes twee aan twee bij het schoolbord.

1. Een vliegtuiglokaal in Georgia

 

2. Regenwater opvangen in Japan

 

3. In de jungle op Bali

 

Lees ook
Straffen voor de hele klas? Dit meisje (11) is het er niet mee eens >

 

4. Klaslokaal? Niet in Denemarken

 

5. In Thailand krijg je les in de lucht

 

6. Een kleurige container in Zuid-Afrika

 

7. In Tokio krijg je 'buiten' les

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-tweeling-en-drieling

Sachina uit Japan heeft vijf kinderen: een tweeling en een drieling. Druk, zeg je? Zeker. Maar ook heel gezellig. Bekijk de foto's op haar Instagramaccount maar.

'Een georganiseerde chaos', zo noemt ze haar gezin zelf. 

Van een verjaardagen vieren...

 

Een wintergarderobe aanschaffen...

 

Tot tanden poetsen...

 

In bad gaan...

 

Lees ook
Fotoserie: 11x de totale chaos van het ouderschap >

 

En en een lunchbox maken...

 

Alles moet dubbel.

 

Of nou ja: keer vijf zelfs.

 

Maar hoe druk haar leven ook is, Sachina geniet intens.