Zomervakantie betekent lanterfanten, tot in de late uurtjes buitenspelen, met z’n allen eropuit én laat naar bed. Nouja, over dat laatste is niet iedereen het eens. Mag je kind in de zomervakantie later naar bed? We vroegen het jullie met een stelling op social media.
Lees verder onder de advertentie
De antwoorden lopen uiteen.
In de zomervakantie later naar bed: ja of nee?
Ida: “Ik krijg ze niet eens op tijd naar bed. Alles gaat langzamer en later…”
Sam: “Ze mogen wel wat later dan normaal, mits ze er niet teveel last van hebben, en de laatste week zijn het weer de normale tijden zodat ze daar weer aan kunnen wennen.”
Miranda: “We zijn minder ‘streng’ maar meestal liggen ze gewoon normale tijd op bed! Daar doet iedereen het goed op.”
Krystle: “Weekend en zomervakantie mogen de kids een uur later naar bed. Gaat prima.”
Chayenne: “Nee, dat kleine beetje structuur wat er nog is houden we er graag in. We houden weleens slaapfeestjes in de woonkamer of zitten ‘s avonds iets langer in de tuin, maar over het algemeen blijft de gewone bedtijd gelden (3 en 5).”
Linda: “Ja hoor, elke dag en zeker met deze hitte. Maar ze slapen ook uit, anders houden ze dat niet vol.”
Yvette: “Nee, in principe als we thuis zijn gaan ze gewoon normale tijd naar bed. Bij iets speciaals kan het wel zijn dat ze wat later gaan.”
Claudia: “Ja, want dan slapen ze tenminste ook langer uit.”
Nejla: “Hangt van de dag af. De ene dag redden ze het wel en de andere dagen niet. Zolang het gezellig blijft vind ik het prima, anders gewoon om 19:00 erin.”
Andra: “Ja… maar niet te laat. Zo’n half uur tot 3 kwartier later dan wanneer ze naar school moet.”
Claudia: “Ja, want dan slapen ze tenminste ook langer uit.”
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.