‘In het weekend huren we een nachtnanny in voor onze huilbaby’

26.08.2022 12:53
huilbaby-hulplijn

Toen de tweede een echte huilbaby bleek, met uren aaneen krijsen, namen Ella en haar partner een nachtnanny om de arm. Ideaal.

Ella (37): “Belachelijk. Wat een ontaarde moeder ben je. Dat doe je toch niet? Het is een kleine bloemlezing van de reactie van mijn zus toen ik haar vertelde dat we af en toe een nachtnanny inhuren voor Mikki, om even door te kunnen slapen.

Nachtnanny

Onze dochter van negen weken is een echte huilbaby. Ze kan uren aaneen krijsen. Gekmakend. Bij onze oudste was het net zo, toen zijn we er bijna aan onderdoor gegaan, tot hij met negen maanden ineens ophield en veranderde in een zoet kind dat doorsliep.

Nu met Mikki pakken we het dus anders aan en huren we in het weekend een nachtnanny in. Die geeft flesjes, wandelt door het huis, troost en maakt Mikki rustig. Ondertussen halen wij een hele nacht door. Ideaal. Maar wel iets wat we verder geheimhouden, want in zulk negatief commentaar hebben we geen zin.”

Lees ook: Co-sleeping: ‘Sinds we kinderen hebben, slapen we nog maar zelden met z’n tweeën in bed’

Niet alleen voor rijke ouders

Laura (34) is nachtnanny. “Ik neem de nachtelijke zorg voor de kinderen over zodat ouders even kunnen uitrusten. Dat doe ik vooral bij gezinnen met een jonge baby of een kind met slaapproblemen”, vertelde ze eerder tegen Kek Mama. En nee, dat is niet alleen voor ouders met een flinke bankrekening. “Natuurlijk kom ik ook bij gezinnen met veel geld, maar er zitten bijvoorbeeld ook zorgmedewerkers tussen. Zo verzorgde ik de baby van een verloskundige, omdat zij ’s nachts opgeroepen kon worden.” Lees het volledige interview met nachtnanny Laura hier.

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)