‘Ik geef mijn kinderen mijn telefoon wanneer we buiten de deur eten’

12.07.2022 14:24
chaos bij avondeten voorkomen Beeld: Getty Images

Tuurlijk is er weleens gedoe over schermpjes, maar de meeste moeders zijn stiekem ook dolblij dat die dingen bestaan. Toch gaat het soms mis. Zo ook bij Florine (35), moeder van Ole (6) en Arthur (4).

“Ik weet dat ze bestaan, kinderen die zonder mokken de maaltijd uitzitten, ook in een restaurant met extra gerechten voor én na. Maar ik kan drillen wat ik wil, elke pedagogische truc uit de kast trekken die ik ooit las, maar mijn jongens stuiteren na drie happen de toko door.

Lees ook – ‘Ik geef mijn kind in restaurants een beeldscherm’: dit vinden jullie >

Telefoon aan tafel

Omdat nooit meer uit eten voor mijn vrouw en mij geen optie is, geven we ze dus onze telefoons wanneer we buiten de deur eten. Zij blij, wij blij en niet te vergeten: ook voor de overige gasten wel zo rustig.

“Zij blij, wij blij en niet te vergeten: ook voor de overige gasten wel zo rustig”

Bovendien: een restaurant hoort een uitje te zijn voor iedereen. Als onze kinderen daarvan het meest genieten boven een film of spelletje vinden wij dat meer dan prima, en nemen we lekker nog een wijntje.”

Dit artikel staat in Kek Mama 07-2022.

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.