‘Ik stampte op de grond en deed haar gehuil na: ‘Boehoe, huilie huilie!”

14.04.2023 11:21
geterroriseerd door eigen kind

Zelfs de meest tolerante moeder verliest haar geduld weleens na weken van hysterisch gegil, schoppen en eindeloos huilen.

Anna (38), moeder van Sam (3):

“Het was een dag in de peuterhel. ’s Ochtends had Sam hysterisch gillend het zwembad op stelten gezet, daarna krijste ze de supermarkt bij elkaar omdat ze niet alvast het toetje mocht openmaken en thuis gooide ze de schone, net opgevouwen was op de grond, terwijl ze mij pesterig aankeek.

Een dag in de peuterhel

Vanuit mijn tenen golfde een vuurbal omhoog. Een gevoel dat ik zelden heb meegemaakt. Woest beende ik op Sam af en trok de kussensloop die ze over de vloer sleepte uit haar handen. Geschrokken begon ze te huilen. ‘Ga je nu echt huilen? Nou, dat interesseert me GEEN ENE FUCK!’ gilde ik. Ik stampte op de grond en deed haar gehuil na: ‘Boehoe, huilie huilie!’

Verbijsterd keek mijn dochtertje mij aan. Door haar plotselinge rust kwam ik weer bij zinnen. Ik ging door de grond, ik leek wel een doorgeslagen debiel. Ik nam haar op schoot, zei duizendmaal sorry en trok als troost het toetje alsnog open. Sam heeft het er nog weleens over: ‘Mama heel boos, waaaaaaah!’ En dan doet ze het geluid van een grommend monster na.”

Lees ook – Mama wordt boos: ‘Ik sleurde mijn kind naar boven en sloot hem op in zijn slaapkamer’ >

Nu is het klaar

Loes (29), moeder van Dex (4):

“Ik schreeuwde keihard GAYLORD! tegen mijn zoontje toen hij maar bleef schoppen tegen mijn stoelpoot en ik hem al tig keer had gezegd dat-ie daarmee moest stoppen. Hoe ik op dat woord kwam, is me nog steeds een raadsel. Maar het bekte wel lekker.”

En dan hoor je het terug

Brechtje (42), moeder van Cas (10), Lotte (8) en Fien (4):

“Ik heb weleens zo hard tegen mijn kinderen geschreeuwd dat ik een dag later nog schor was. Vorige week gooide ik hun borden op de grond omdat ze niet wilden eten. En ik gebruik zo vaak een bepaald scheldwoord, dat ik gisteren vanaf de achterbank gezang hoorde: ‘Gottedomme, gottedomme’ op de melodie van Vader Jacob. Ik schaamde me dood, maar moest er ook om lachen. Mama is ook maar een mens.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.