zingen microfoon vtech

Jullie zijn terug van een heerlijke vakantie onder de zon. Thuis is er geen zwembad, strand of animatieteam, maar da’s ook nergens voor nodig. Hiermee vermaken jouw kinderen zich thuis opperbest.

De zon schijnt, jullie zijn lekker thuis en hebben alle tijd van de wereld. Hoogste tijd voor een openluchtconcert! Niets zo leuk als live optreden, en dat geldt zeker voor kinderen die dolgraag in de spotlights staan en er stiekem van dromen om de nieuwe Justin Bieber of Ariana Grande te worden. Met de Kidi Superstar Move van VTech kunnen kleine zangtalentjes hun stembanden laten horen – en hoe! En zit er soms een regenachtige dag in jullie vakantie - immers: niets zo grillig als de Hollandse zomers -  dan is het heerlijk binnen spelen met deze multifunctionle microfoon.

 

Vtech kidi super star move

 

Geheim wapen

Schijn bedriegt, dus laat je niet foppen. De Kidi Superstar Move ziet eruit als een doodgewone microfoon, maar heeft tal van geheime wapens. Er zitten acht verschillende functies op, dus jouw ster in spé kan non-stop oefenen, experimenteren en nóg beter worden.  Er zijn kleurrijke lichteffecten om een toffe show neer te zetten, en kleine zangvogels kunnen meezingen met de vier ingebouwde nummers. Ook zijn er grappige effecten waarmee ze hun stem kunnen vervormen. Strebertjes die écht beter willen worden, kunnen via spelletjes hun uitspraak oefenen of hun ritmegevoel perfectioneren.

 

Eindeloos speelplezier

Maar vergeet vooral het paradepaardje van de Kidi Superstar Move niet: met de ‘Muziek Magie’ functie kun je in één knop de stem van de oorspronkelijke zanger(es) zachter maken of zelfs helemaal laten verdwijnen. Favoriete liedjes worden hiermee omgezet in een karaokeversie, met jouw kind als beste vertolker. Het is duidelijk: deze microfoon zorgt voor eindeloos veel speelplezier tijdens de vakantie. Is er weer een heerlijke, zwoele zomeravond voorspeld? Dan kan er een mini-concert gegeven worden in de achtertuin - inclusief handtekeningen uitdelen na afloop.

 

De advies verkoopprijs van VTech Kidi Superstar Move is € 29,95, zie voor meer info Vtechnl.com

 

Winnen?

Hoera, Kek Mama mag 3x de Kidi Superstar Move weggeven! Winnen? Vul onderstaand formulier in en maak kans.

 

 

 
onderzoek-speen-aflikken

Spoel de speen van je kind niet af onder de kraan of kook 'm niet uit, maar lik hem zelf 'schoon'. Dat is het advies van Amerikaanse wetenschappers na recent onderzoek.

 Op die manier zouden namelijk onschuldige mondbacteriën worden overgedragen, waardoor je kind een beter afweersysteem krijgt.

 

Resultaten

Vorige week presenteerden de onderzoekers op een congres van het American College of Allergy, Asthma and Immunology de resultaten van een studie onder 74 moeders en hun baby’s. Wat blijkt? De groep kinderen van wie de moeders het speentje met de mond schoonmaakten, had minder van IgE (een immuunstof) in hun bloed dan de kinderen van de moeders die spenen uitkookten of onder de kraan hielden. Hoe minder van deze stof, hoe beter je lichaam een onderscheid kan maken tussen goede en slechte bacteriën.

 

Lees ook
De beste tips: zo komt je kind van de speen af >

 

'Lui immuunsysteem'

Jasper Buikx, microbioloog van wetenschapsmuseum Micropia, kan zich wel vinden in de resultaten: "De afgelopen eeuw zijn we steeds schoner geworden", zegt hij tegen RTL Nieuws. "We zijn veel zeep en antibiotica gaan gebruiken. Door deze grote hygiëne is ons immuunsysteem lui geworden. Het gevolg van dit luie immuunsysteem is dat ons lichaam op steeds meer gaat reageren. Op gluten, op pollen, noem maar op." Een likje meer of minder aan de speen van je kind, kan volgens de wetenschapper dus echt geen kwaad. "Sterker nog, het is waarschijnlijk gezonder."

Het hele artikel van RTL Nieuws lees je hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
tips-10-minutengesprek

Zit je dan, tegenover de juf of meester om in 10 schamele minuten te horen of je kind naar behoren presteert. Hoe zorg je er op zo'n moment voor dat je de tijd goed benut? Kek Mama geeft tips.

Want die paar minuten zijn voorbij voordat je er erg in hebt.

 

1. Bereid het gesprek voor

Door bijvoorbeeld al een paar vragen op papier te zetten of van te voren met je partner en kind te praten over welke zaken besproken moeten worden. Hoe gedraagt mijn kind zich in de klas? Heeft hij veel vriendjes/vriendinnetjes? Durft hij dingen te vragen? Moet ik thuis iets doen om hem ergens bij te helpen? Allemaal zaken die je je af kunt vragen.

 

2. Probeer niet negatief te zijn

Want een goede sfeer zet de toon, ook al heb je misschien wel wat kritische noten te kraken. Geef de leerkracht in kwestie bijvoorbeeld een compliment. Wat ook goed werkt: aan het begin van het gesprek iets benoemen waar je kind van heeft genoten. 

 

3. Schroom niet om door te vragen

Helemaal niet als de juf of meester strooit met vakjargon. Vraag gerust om uitleg als je iets niet begrijpt. Stel ook vragen als je vindt dat de leerkracht te vaag is: wat verstaat de juf er bijvoorbeeld precies onder als je zoon 'heel druk' is?

 

Lees ook
Je kind inschrijven voor de basisschool: zo werkt dat

 

4. Maar wees wel realistisch

Want hoe graag je ook tot in de details wil weten waar je kind mee bezig is, voor een leerkracht die in een week tijd dertig kinderen moet bespreken, is het onmogelijk om alles over iedereen paraat te hebben. En bovendien: je hebt maar 10 minuten.

 

5. Zorg voor tweerichtingsverkeer

De leerkracht vertelt vanuit zijn of haar deskundigheid over je kind, jij kunt hetzelfde doen vanuit jouw deskundigheid als ouder. Jij kent je kind als geen ander: hoe gedraagt je dochter zich thuis? Wat vertelt je zoon over school? Zeg het en laat de leerkracht meedelen in jouw kennis. Zo kom je er sneller achter waar jouw kind behoefte aan heeft.

 

6. Maak een vervolgafspraak

Zijn jullie tijdens het gesprek niet aan alle onderwerpen toegekomen of heb je nog vragen over wat de leerkracht heeft verteld? Dan mag je altijd een vervolgafspraak maken. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >