In samenwerking met Kek Mama

De herfst komt eraan: déze binnenactiviteiten zijn leuk om met je kind te doen

08.08.2000 13:11
te-doen-voor-kind-in-herfstvakantie

Je zou het bijna vergeten na een stralende zomer, maar de herfst is in aantocht. En dan kan het zomaar weer eens dagenlang met bakken uit de lucht komen. Hoe je jouw kroost dan vermaakt en het thuis gezellig maakt? Kwestie van deze tips lezen (en toepassen) en klaar ben je.

Sfeermakers

De donkere dagen worden een stuk gezelliger met wat sfeerlichtjes in huis. Van waxinelichtjes, kaarsen tot aan kleurrijke lampjes – je kunt het zo gek niet bedenken. Zijn je kinderen wat jonger, dan is het verstandig om nepkaarsjes aan te ‘steken’ – weet je zeker dat het veilig is, mocht je kind in de buurt komen.

Kokkerellen

O, de geur van verse croissantjes, een appeltaart of pastasaus die het hele huis vult – zálig is dat. Helemaal leuk als je het samen met je kind maakt. Pak er een bak- of kookboek bij, kies samen een gerecht uit en vertel je kind welke ingrediënten er ingaan. En vergeet je kind niet voor het betere pluk- , kneed- of snijwerk (dat laatste uiteraard onder jouw supervisie) in te schakelen. Niets leuker dan koekjesdeeg kneden of basilicumblaadjes plukken, toch? Wacht, dat is er wel: het samen opeten van het resultaat, natuurlijk.

Thuisbios

Doe de gordijnen dicht, pak de grootste deken die je hebt en nestel jezelf met je kinderen op de bank – een normale bioscoop doet bijna niet onder voor deze huiselijke variant. O, en vergeet natuurlijk de popcorn niet.

Theatershow

Leuke variant op de bios, en het enige wat jij hoeft te doen is zorgen voor een kist met verkleedkleren en achterover zitten – je kind doet de rest en voert een prachtige (en unieke show) uit.

Picknick

Hartstikke leuk, die zomerse picknicks, maar in de herfst kan het al stukken frisser en natter zijn – en je komt liever niet als een verzopen katje thuis. De oplossing? Simpeler dan je denkt: ga gewoon binnen picknicken. Spreid het grootste kleed dat je hebt, maak lekkere hapjes (van fruitspiesjes en broodjes tot aan salades) en zet een muziekje aan – je vergeet bijna dat je gewoon in je woonkamer zit.

Spelen

Van bordspelletjes spelen en puzzelen tot aan het bouwen van een blokkentoren: samen spelen met je kind is leuk én belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Het bevordert z’n taalontwikkeling, communicatie en motoriek. En dan is het ook nog goed voor de hechting – je bouwt samen echt een band op. De keuze is reuze als het op speelgoed aankomt, maar met VTech zit je altijd goed. Al 40 jaar ontwikkelt het merk speelgoed dat op een subtiele manier educatie en plezier combineert, gebaseerd op het motto ‘Leren wordt kinderspel’. Een mooi voorbeeld daarvan is Bedtijd Vosje, een zachte knuffel die lieve melodietjes uit z’n buik laat klinken. Een rustgevend lichtje knippert langzaam mee met de muziek en geluiden, en de verschillende materialen, texturen en labeltjes stimuleren de tastzin van je kind. Hij gaat ook wel even mee, want is geschikt voor kinderen van 0 t/m 3 jaar. Ha, grote kans dat dit de nieuwe lievelingsknuffel van je kind wordt, dus.

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.