Verdeel de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze circa 8 minuten, tot ze kleuren.
Haal ze uit de oven en laat afkoelen. Verlaag de temperatuur naar 150 °C.
Klop de eiwitten in een schone kom stijf. Voeg daarna onder voortdurend kloppen beetje bij beetje de suiker toe.
Als het mengsel verdubbeld is in omvang neem je een beetje eiwit tussen je vingers om te kijken of alle suiker is opgelost. Klop anders door.
Verdeel nu het eiwit op een of twee met bakpapier beklede bakblikken in drie cirkels van gelijke grootte. Zet ze in de oven.
Na ongeveer een uur zijn de pavlova’s klaar; hard van buiten en nog een beetje kleverig van binnen.
Klop in een grote kom de slagroom met de poedersuiker stijf tot de room mooi glad is.
Snijd nu ook je fruit in hapklare stukken.
Smelt de chocola in een pannetje op laag vuur en giet het in een voorverwarmde thermosfles. Of neem de chocola gewoon koud mee en rasp hem ter plekke over de pavlova’s.
Tijd om te bouwen!
Leg de eerste pavlova-cirkel op een grote schaal of taartplateau.
Schep er een laagje fruit en slagroom op.
Leg de middelste pavlova erop en herhaal de vorige stappen.
Eindig met een laag slagroom, fruit, hazelnoten en chocola.
Pieter Kok is dj, maar met zo’n achternaam móet je natuurlijk een kookboek uitbrengen. Heerlijke happen voor op de boot, tijdens een fietstocht of ander gezelligs in de buitenlucht. Bestel het kookboek hier voor € 24,99
Schaatskoningin Irene Schouten (32) zat eind vorig jaar nog op een roze wolk: ze werd voor het eerst moeder van haar zoontje Dirk. Samen met haar man Dirk-Jan genoot ze volop van het nieuwe gezinslevens. Maar die roze wolk sloeg al snel om in zorgen toen bleek dat Dirk kampte met gezondheidsproblemen.
Elise (36) is moeder van twee zoontjes (6 en 4) en schrijft met veel liefde korte verhalen over het moederschap en alles wat daar onverwacht bij komt kijken. Haar verhalen zijn fictief, maar vaak geïnspireerd op de wereld van ouderschap met een flinke scheut herkenning, humor en een tikkeltje overdrijving. Tegelijkertijd werkt ze aan haar […]