tips-kerstdiner-met-kinderen

Heb je een kind dat het prima vindt om een paar uur stil te zitten, geduldig naar de verhalen van oma luistert en moeiteloos een 'confit de canard' naar binnen schuift? Da's mooi. Maar er zijn ook genoeg kinderen die dit wél verrekte lastig vinden. Daarom delen wij een paar heerlijke recepten en handige survivaltips.

Opdat het kerstdiner vooral gezéllig wordt. En blijft.

More content below the advertising

 

Recepten

Is die van jou een moeilijke eter, dan moet je echt even door de Kek Mama Weekmenu’s scrollen. Stuk voor stuk verrukkelijke gerechten die je zo in elkaar draait en, heel belangrijk, die je kinderen ook lekker vinden. Zoals gevulde aubergine in tomatensausMexicaanse wrap uit de oven of zelfgemaakte vissticks met aardappelpuree en snijboontjes. En om het voor je kind helemáál af te maken, knal je als toetje deze verrukkelijke kersttaart met marshmallows en fruit én alcoholvrije cocktails op tafel.

Of (net zo makkelijk) haal lekker het gourmetstel opnieuw onder het stof vandaan en ga voor de komkommerschijfjes/cherrytomaatjes/servetten. Want tuurlijk kun je ingewikkeld gaan doen met worstjes en bladerdeeg, maar geloof ons: kinderen kan het allemaal niks schelen.

 

Lees ook
VIDEO: Een 3 gangen kerstdiner voor minder dan 20 euro >

 

(Survival)tips

Goed, is dat varkentje gewassen. Moet je er wel nog voor zorgen dat je kind ook daadwerkelijk netjes aan tafel blijft zitten. Idee: deel cadeautjes uit tussen de gangen door. Hoef je echt niet de halve speelgoedwinkel voor leeg te kopen (kleine en vooral veel presentjes zijn juist extra leuk) - het gaat om het idee. Liever geen cadeaus? Kies dan bijvoorbeeld voor een tafelkleed dat je kan inkleuren of maak je eigen kerstbingo. Gezellig kerstmuziekje op de achtergrond, klaar ben je.

Maar niet voordat je je kind vooral iets mákkelijks aantrekt. Want hoe leuk dat jurkje vol met pailletten ook is, met een plukkerige peuter liggen al die glitters aan het eind van de avond verspreid door het huis.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
grappige-strips-over-ouderschap

Van het gebrek aan slaap tot een postbode die om de haverklap voor je deur staat met nieuwe pakketjes voor de baby: deze strips over het ouderschap zijn ongetwijfeld herkenbaar.

Pijnlijk, maar waar.

 

More content below the advertising

 

Hét bewijs dat al die #lovelife-Instagramfoto's een momentopname zijn.

 

 

Maar je hebt het er allemaal voor over.

 

Lees ook
9x kindertekeningen die toch niet zo onschuldig lijken >

 

Hormonen hè, hormonen...

 

 

Vol huis, lege portemonnee.

 

 

Speelgoed? Niet interessant.

 

 

Het moederschap bindt.

 

 

Ze doen het erom...

 

Bron: BuzzFeed

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
leukste-tweets-aflevering-6-de-luizenmoeder

Terwijl de jaarlijkse sponsorloop van De Klimop weer voor de deur staat, doet directeur Anton er alles aan om zoveel mogelijk geld binnen te harken en wordt juf Ank anti-suiker. Wat vonden de kijkers van aflevering 6 van 'De Luizenmoeder'? De leukste tweets op een rij.

Tip één: doe nooit boodschappen met een lege maag.

 

More content below the advertising

...

 

 

Kom maar door!

 

 

Lees ook
Anke is bang voor de schoolpleinjungle >

 

Nou eh, mooi... mooi...

 

 

Ook een serieuze noot op z'n tijd.

 

 

Grof, maar geestig.

 

 

Het zal eens soepel gaan op De Klimop...

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >