Heerlijke recepten (én handige survivaltips) voor een onvergetelijk kerstdiner met kinderen

22.12.2021 10:22
tips-kerstdiner-met-kinderen

Heb je een kind dat het prima vindt om een paar uur stil te zitten, geduldig naar de verhalen van oma luistert en moeiteloos een ‘confit de canard’ naar binnen schuift? Da’s mooi. Maar er zijn ook genoeg kinderen die dit wél verrekte lastig vinden. Daarom delen wij een paar heerlijke recepten en handige survivaltips.

Opdat het kerstdiner vooral gezellig wordt. En blijft.

 

Recepten

Is die van jou een moeilijke eter, dan moet je echt even door de Kek Mama Weekmenu’s scrollen. Stuk voor stuk verrukkelijke gerechten die je zo in elkaar draait en, heel belangrijk, die je kinderen ook lekker vinden. Zoals gevulde aubergine in tomatensausMexicaanse wrap uit de oven of zelfgemaakte vissticks met aardappelpuree en snijboontjes. En om het voor je kind helemáál af te maken, knal je als toetje deze verrukkelijke kersttaart met marshmallows en fruit én alcoholvrije cocktails op tafel.

Of (net zo makkelijk) haal lekker het gourmetstel opnieuw onder het stof vandaan en ga voor de komkommerschijfjes/cherrytomaatjes/servetten. Want tuurlijk kun je ingewikkeld gaan doen met worstjes en bladerdeeg, maar geloof ons: kinderen kan het allemaal niks schelen.

 

Lees ook
VIDEO: Een 3 gangen kerstdiner voor minder dan 20 euro >

 

(Survival)tips

Goed, is dat varkentje gewassen. Moet je er wel nog voor zorgen dat je kind ook daadwerkelijk netjes aan tafel blijft zitten. Idee: deel cadeautjes uit tussen de gangen door. Hoef je echt niet de halve speelgoedwinkel voor leeg te kopen (kleine en vooral veel presentjes zijn juist extra leuk) – het gaat om het idee. Liever geen cadeaus? Kies dan bijvoorbeeld voor een tafelkleed dat je kan inkleuren of maak je eigen kerstbingo. Gezellig kerstmuziekje op de achtergrond, klaar ben je.

Maar niet voordat je je kind vooral iets mákkelijks aantrekt. Want hoe leuk dat jurkje vol met pailletten ook is, met een plukkerige peuter liggen al die glitters aan het eind van de avond verspreid door het huis.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >