Handig: deze badmuts laat luizen ‘verzuipen’

08.03.2017 12:24
badmuts-luizen-verzuipen

Nicolette Mak (44) ging elk jaar wel een paar keer het gevecht aan met hoofdluis in de lange haren van haar drie dochters: liters dure luizenshampoo vlogen er doorheen. Maar nu heeft ze dé oplossing: een zelfontwikkelde luizenkap

Hoe de badmuts werkt? Supersimpel.
 

Badje

Wie last heeft van hoofdluis, moet al het haar in een haarnetje doen en onder de muts drukken, een liter olie via de tuit in de muts laten lopen zodat er een badje ontstaat en de olie tien minuten zijn werk laten doen. Daarna kunnen alle dode en versufte luizen met een luizenkam uitgekamd worden.

Lees ook
Gek van de luizen

‘Woedend’

Nicolette is ervan overtuigd dat haar uitvinding beter werkt dan luizenshampoo: “Ik word er woedend van dat hoofdluis handel is en dat mensen je wijsmaken dat die shampoo de enige manier is om van luis af te komen”, zegt ze in het AD.  “Het werkt niet en je hebt er veel van nodig.” Daarom heeft ze (na de kap te hebben uitgeprobeerd bij haar dochter) besloten om ‘m te gaan verkopen.
 

Sceptisch

Maar helpt het echt? Hoofdluisdeskundige Desiree Beaujean van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is sceptisch: “De olie kan best wel iets doen, maar er is geen wetenschappelijke onderbouwing en daarom kan ik de kap niet aanraden. Naar de werking van luizenshampoo is wel onderzoek gedaan.” 

Hoe dan ook: het is ’t proberen waard.