Google brengt ‘YouTube Kids’ uit in Nederland

06.02.2019 10:00
youtube-kids-nederland

In deze tijd is het als ouders best weleens lastig om erachter te komen wat je kind allemaal uitspookt op internet. Daarom heeft Google ‘YouTube Kids’ gelanceerd: een kindvriendelijke versie van YouTube die het mogelijk maakt om (tijd)limieten in te stellen.

Zo kun je de optie ‘zoeken’ uitschakelen, aanvinken dat alleen goedgekeurde video’s en kanalen getoond worden of filmpjes op de zwarte lijst zetten. Ook kun je terugzien waar je kind zoal naar gekeken heeft.

 

Lees ook
Let op: met deze instelling kan je kind veilig op YouTube (kost je maar 10 seconden)  >

 

Van tekenfilms tot kinderliedjes

De app belooft verder alleen kindvriendelijke filmpjes te tonen die door YouTube zijn geselecteerd uit het reguliere videoaanbod: van tekenfilms en kinderliedjes tot educatieve video’s. Met algoritmes en medewerkers probeert Google het videoaanbod in de app vrij te houden van schadelijke filmpjes. Ook moeten in de app alleen reclames voor kinderen te zien zijn, maar wil je liever een app zonder reclames? Dan kun je als ouders een YouTube Premium-abonnement afsluiten. 

 

‘YouTube Kids’ is geschikt voor kinderen van 0 tot 13 jaar en beschikbaar op smartphones en tablets met iOS 7 of hoger of Android 4.1 of hoger. Daarnaast is de variant te bekijken op tv’s via een Chromecast, Apple TV, gameconsoles, smarttv-platform of Android TV.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >