Goed voor het brein: de leukste denkspelletjes voor peuters

04.08.2020 15:32
denkspelletjes peuters Beeld: Shutterstock

Met een breinbreker heeft je kind niet alleen plezier, hij traint ook z’n geheugen en concentratievermogen. Dit zijn een aantal leuke denkspelletjes voor peuters op een rij.

Lotto

Een ouderwets spelletje waarmee je kind op een leuke manier vormen leert herkennen. Lukt het om de plaatjes op de juist gekleurde vakjes te leggen?

Je koopt het spelletje hier.

 

Memo

Dit is natuurlijk hét spel om het geheugen van je kind te trainen (en misschien ook wel die van jezelf). Het spel bevat 48 memokaartjes met kleurrijke dieren en andere plaatjes.

Je bestelt ‘m hier.

 

Wonderpen

Zodra de vraag gesteld wordt, raak je met de punt van de pen het antwoord aan. Hoor je een muziekje? Dan had je het goed en gaat er een lampje branden. Met dit spel kan je kind eindeloos spelen, want het heeft wel meer dan negentig vragen.

Je koopt het hier.
 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >

 

Puzzel

Met een puzzel wordt het denkvermogen van je peuter flink op de proef gesteld.
Bij deze variant kan hij zelf creatief aan de slag, of de vormen op de afbeeldingen namaken.

Je koopt de puzzel hier.

 

Nijntje Bonte Ballonnen

Help Nijntje en haar vriendjes met hulp van de kleurendobbelsteen om hun zes ballonnen te verzamelen en leer zo verschillende kleuren kennen.

Je koopt dit spel hier.

 

Drie kleine biggetjes

De grote puzzelstukken in dit spel zijn perfect voor de kleine peuterhandjes. Gebruik ze samen met het plaatjesboek om één van de 24 dag-opdrachten te spelen, of één van de nacht-opdrachten. Je helpt de biggetjes om hun huis te bouwen, maar moet tegelijkertijd opletten dat de gevaarlijke wolf niet in de buurt komt.

Je bestelt het spel hier.

 

Kubus

Je kent ‘m vast nog wel. Met deze kubus kan jouw peuter de uitdaging ook aangaan – en lukt het niet, dan is het gewoon een lekker zachte knuffel.

Je koopt de kubus hier.

 

Lees ook:
Spelen en leren tegelijk >