Goed uit de verf: dít zijn de kinderkamer-trendkleuren van nu

11.05.2021 06:02
kleuren kinderkamer trends

Ben je druk bezig met de inrichting van de baby- of kinderkamer, maar kom je nog niet helemaal uit het kleurenpalet? Wij doken speciaal voor jou in de laatste trends. Zo kun jij met potten verf en kwasten aan de slag om de kamer weer helemaal hip en happening te maken.

Hebben de kinderen weer iets om over op te scheppen in de zandbak op de crèche.

 

Knallen met kleur in de kinderkamer

De tijd dat een jongenskamer blauw geschilderd werd en de meisjeskamer standaard een suikerspinroze oase werd, ligt ver achter ons. Althans, blauw en roze zijn natuurlijk nog steeds helemaal prima en menig kind zal er dolblij mee zijn. Maar er kan en mag tegenwoordig gelukkig ook heel veel meer. Sommige ouders borduren voort op de inrichting van de rest van hun huis, terwijl anderen specifiek kiezen om de muren te verven in natuurtinten, donkere kleuren of uitdagende kleurcombinaties die knallen. Maar welke kleuren zijn eigenlijk helemaal van nu?

 

1. Pastel wil wel

Een zachtroze of lichtblauwe kinderkamer mag dan niet nieuw zijn, maar kan anno 2021 wel weer prima. Pastel is namelijk terug van weggeweest. Wie kiest voor kleuren als neo mint, zachtgeel, dusty pink of lavendel, zit helemaal goed. Een voordeel van één of een combinatie van deze zachte tinten is dat ze behoorlijk genderneutraal zijn en dus zowel passen in een jongens- als meisjeskamer. Pastel is ook uitermate geschikt voor babykamers, die dikwijls iets rustiger ingericht zijn dan kamers voor grotere kinderen. Ook zijn pastelkleuren goed te combineren in een gedeelde ruimte; je creëert voor allebei je kids een eigen plek met een eigen kleur, zonder dat het geheel pijn doet aan je ogen.

Lees ook
Toe aan een printje? Het mooiste behang voor de kinderkamer

 

2. Down to earth

Niet alleen in woonkamers en ‘volwassen’ slaapkamers zijn aardetinten momenteel populair, ook in het domein van de allerkleinsten worden de kleuren veelvuldig gebruikt. Terra is dit jaar nog steeds een grote hit, doorgaans gecombineerd met andere, lichtere natuurtinten als tegenhanger voor een warm, maar rustig geheel. In kinderkamers is terracotta voor meisjes bijvoorbeeld prachtig te combineren met een zachte, oudroze kleur, voor jongens creëer je een stoere kamer door het toevoegen van bijvoorbeeld een grijsgroene of staalblauwe tint. Ook een mooie optie: Brave Ground, een zachtbruine kleikleur en tevens Flexa’s ‘Kleur van het Jaar 2021’ die een perfecte basis kan vormen voor iedere kinderkamer.

3. Goed grijs

Grijs: saaier, kouder en ongezelliger kan niet, horen we je haast denken. Toch is niets minder waar. Er bestaan talloze grijstinten, de één nog warmer dan de andere. Er één als basiskleur kiezen in een kinder- of babykamer in plaats van standaard wit, zorgt dan ook voor een oase van rust en stilte, zonder dat de ruimte koud of kil aanvoelt. Grijs is verder briljant te combineren met, nou ja, nagenoeg álle kleuren, die er naast grijs ook nog eens extra uitspringen. Ultimate Gray is dan ook niet voor niets dé Pantone-kleur van dit jaar.

Detailkleuren

Alle bovenstaande kleuren zijn helemaal van nu. Dat betekent echter niet dat dat de enige tinten zijn waarmee je zou moeten werken. Leg jezelf zeker geen limiet op en voeg gerust andere kleuren toe waar je blij van wordt. Zonnig geel, koraal, oceaanblauw, koffiekleuren; op een kinderkamer kan stiekem natuurlijk alles en met accessoires kun je eindeloos variëren en combineren.

Ook hulp nodig bij het inrichten van de baby- of kinderkamer? Dit fijne overzicht helpt je op weg.

 

Bron: Mydecortrends.comMinimixtape.nl, Hackrea.com 

 

Op de hoogte blijven van alle trends op het gebied van kinderkamers én meer?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >