De geboortesteen van jouw kind en de betekenis erachter

27.04.2024 08:05

Je gelooft er misschien niet per se in, maar toch is het leuk: ontdekken welke geboortesteen bij je kind hoort en welke krachten aan deze edelsteen worden toegeschreven.

Januari: Granaat

Is jouw kindje geboren in januari? Dan is de granaat zijn of haar geboortesteen. Deze dieprode edelsteen symboliseert vriendschap en vertrouwen. Het dragen van een granaat kan kracht en energie geven aan jouw kleine avonturier terwijl hij de wereld ontdekt.

Februari: Amethist

De amethist is de geboortesteen van februari en staat bekend om zijn prachtige paarse kleur. Deze edelsteen symboliseert innerlijke kracht en helderheid van geest. Het kan een rustgevende energie brengen, perfect voor de kleine dromers die in februari geboren zijn.

Maart: Aquamarijn

Voor de maand maart is de aquamarijn de geboortesteen. Deze blauwgroene edelsteen staat symbool voor hoop en moed. Het dragen van een aquamarijn kan je kindje inspireren om zijn of haar dromen na te jagen en uitdagingen te overwinnen.

April: Diamant

Als jouw kindje in april ter wereld kwam, is de diamant zijn of haar geboortesteen. De diamant staat bekend als de koning der edelstenen en symboliseert eeuwige liefde en onverwoestbaarheid. De symboliek ervan je kindje herinneren aan zijn of haar innerlijke kracht en vastberadenheid.

Mei: Smaragd

De smaragd is de geboortesteen van mei en staat symbool voor vernieuwing en groei. De heldergroene kleur van de smaragd herinnert ons eraan dat elk nieuw begin een kans is om te bloeien. Voor jouw kleintje geboren in mei kan het dragen van een smaragd een symbool zijn van hoop en optimisme.

Juni: Parel of Maansteen

Juni heeft twee geboortestenen: de parel en de maansteen. Parel symboliseert zuiverheid en onschuld, terwijl maansteen staat voor intuïtie en emotionele balans. Beide stenen zijn passend bij de kleine zonnestraaltjes geboren in juni.

Lees ook – Dit onthult het sterrenbeeld van je kind over zijn karakter

Juli: Robijn

De robijn is de geboortesteen van juli en staat bekend om zijn dieprode kleur en krachtige energie. Deze edelsteen symboliseert passie en vitaliteit, perfect voor de kleine avonturiers geboren in de zomermaand juli.

Augustus: Peridot

Als jouw kindje in augustus geboren is, is de peridot zijn of haar geboortesteen. Deze heldergroene edelsteen staat symbool voor geluk en succes. Het dragen van een peridot kan je kleintje inspireren om zijn of haar dromen na te streven en nieuwe avonturen aan te gaan.

September: Saffier

De saffier is de geboortesteen van september en staat bekend om zijn diepblauwe kleur en koninklijke uitstraling. Deze edelsteen symboliseert wijsheid en innerlijke vrede. Het dragen van een saffier kan je kindje helpen om rust te vinden te midden van het drukke leven.

Oktober: Opaal of Tourmalijn

Oktober heeft twee geboortestenen: opaal en tourmalijn. Opaal staat symbool voor hoop en creativiteit, terwijl tourmalijn bekend staat om zijn beschermende energie en balancerende eigenschappen. Beide stenen zijn perfect voor de kleine levensgenieters geboren in oktober.

November: Topaas of Citrien

November heeft ook twee geboortestenen: topaas en citrien. Topaas staat symbool voor liefde en vriendschap, terwijl citrien bekend staat om zijn zonnige energie en positiviteit. Beide stenen zijn perfect voor de kleine optimisten geboren in de herfstmaand november.

Lees ook – In de sterren: dit type moeder ben je volgens je sterrenbeeld

December: Turkoois of Tsaarsteen

December heeft twee geboortestenen: turkoois en tsaarsteen. Turkoois staat symbool voor bescherming en geluk, terwijl tsaarsteen bekend staat om zijn kalmerende energie en spirituele eigenschappen. Beide stenen zijn een match voor de kleine dromers geboren in de feestelijke decembermaand.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.