Dit zegt de geboortebloem van jouw kind over zijn karakter

05.05.2024 08:00

Wist je dat naast sterrenbeelden ook geboortebloemen bestaan? De bloem die bij de geboortemaand van jouw kind hoort, vertelt iets over zijn karakter.

Januari – Sneeuwklokje

Geboren in de eerste maand van het jaar? Dan is jouw mini-me omringd door sneeuwklokjes. Deze bloemen stralen hoop en zuiverheid uit, precies zoals jouw kleintje met zijn frisse energie en vastberaden karakter.

Februari – Viooltje

In februari komt de nederigheid en trouw van het viooltje tot bloei. Jouw kleintje, geboren in deze maand, staat bekend om zijn zachtaardigheid en liefdevolle aard.

Maart – Gele narcis

Het leven begint weer te bloeien in maart, net als de stralende narcis. Jouw kleintje is een bron van vernieuwing, optimisme en vreugde – een echte zonnestraal in jouw leven.

April – Madelief

Met de charme van een madeliefje brengt jouw kleintje in april een vleugje onschuld en jeugdige energie in de wereld. Met die lieve lach stelen ze de harten van iedereen om hen heen.

Mei – Lelietje-van-dalen

Liefde en geluk bloeien overal waar het Lelietje-van-dalen verschijnt. Jouw kleintje, geboren in mei, is altijd vrolijk en onweerstaanbaar schattig.

Juni – Roos

Ah, de roos – symbool van liefde, passie en schoonheid. Jouw kleine bloemknopje, geboren in juni, brengt een overvloed aan liefde in je leven.

Lees ook – De geboortesteen van jouw kind en de betekenis erachter

Juli – Larkspur

Met de kleurrijke larkspur (ook wel bekend als ridderspoor) aan hun zijde, zijn kinderen geboren in juli echte levensgenieters. Vol van avontuur, vriendschap en vrijheid, zijn ze klaar om de wereld te verkennen.

Augustus – Gladiool

De gladiool staat voor kracht, trots en overwinning – precies zoals jouw kleintje, geboren in augustus. Met een onverschrokken geest en vastberadenheid, zijn ze klaar om bergen te verzetten.

September – Aster

In september bloeit de prachtige aster, symbool van wijsheid, vertrouwen en liefde. Jouw kleintje straalt met deze eigenschappen en brengt rust en wijsheid met zich mee.

Oktober – Calendula

De goudsbloem staat symbool voor vreugde, optimisme en warmte. Deze bloem straalt een helderheid, net als jouw kleine, uit die perfect past bij de herfstmaand oktober.

November – Chrysant

De chrysant staat symbool voor geluk, vriendschap en trouw. Met zijn levendige kleuren en volle bloemblaadjes brengt de chrysant warmte en positieve energie, net als jouw kindje.

December – Kamernarcis

Deze wintergroene plant staat symbool voor vrede, hoop en bescherming. Met zijn levendige groen en opvallende rode bessen brengt de hulst vreugde en warmte in de wintermaand december, net als jouw kleine.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.