Je knippert een paar keer met je ogen en je kleuter gaat naar de basisschool: hoog tijd dus om z’n eerste schoolspullen aan te schaffen. Wat precies, dat lees je hier.
Lees verder onder de advertentie
Natuurlijk verschilt het per school wat je nodig hebt. Blijft je kind over? Dan heb je bijvoorbeeld een broodtrommel nodig, maar komt-ie tijdens de lunch thuis eten dan is die overbodig. Kijk daarom zelf welke van onderstaande tips voor jou van toepassing zijn.
Op sommige scholen gymmen de kleuters nog in hun hemd en onderbroek. Als dat op de school van jouw kind niet het geval is, dan heeft hij dit nodig:
Een shirt
Een korte of lange broek
Gymschoenen met een stevige zool die niet afgeeft. Goed om te weten: je kind moet ze zelf kunnen aantrekken, dus een klittebandsluiting is vaak handiger dan veters.
Een gymtas
Extra’s
Zodra je kind eenmaal op school zit, wordt er ook geregeld gevraagd of hij spullen mee kan nemen. Een luizenzak, bijvoorbeeld. Of tijdens een project een multomap om z’n werkjes in te bewaren, een eigen lijmstift of een gevulde etui. Ook dit is per school weer anders.
Voorbereiden op de basisschool
Het is nogal wat, voor het eerst naar school. Vijf dagen per week is je kind van huis en ineens heeft hij een eigen leven met playdates, nieuwe schoolplein-rages en kinderfeestjes. En langzaam moet er toch echt meer ‘geleerd’ worden. Logisch dus, dat er veel op die kleine kleuters afkomt. Hoe bereid je je kind daarop voor? Hier vind je een paar fijne tips.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).