Extra lang weekend in het vooruitzicht: dít kun je allemaal doen

23.04.2020 13:49
te doen extra lang weekend Koningsdag Beeld: Shutterstock

Snappen we hoor, als je geen inspiratie meer hebt om het zoveelste quarantaine-weekend door te komen. Daarom helpen we je met dit lijstje een eindje op weg.

Disney thuis beleven

De magie van Disney in je woonkamer beleven? Dat kan via dit platform dat Disneyland Paris voor gezinnen heeft gelanceerd. Je kunt er spelletjes doen en spectaculaire shows bekijken, maar ook zelf creatief aan de slag: volg één van de tutorialvideo’s en leer bijvoorbeeld Mickey tekenen of dansen zoals in de Lion King.

 

Dierenspelletjes in je tuin

Maak een bingokaart met dieren die je kind in de tuin kan vinden: vogels, vlinders, slakken, spinnen en nog veel meer. Wie lukt het om als eerste ‘’Bingo!’’ te roepen?

Ook leuk: organiseer een heuse slakkenrace. Laat alle kinderen een slak uitkiezen en trek met stoepkrijt een start- en finishlijn in je tuin. Welke slak is het snelste? Wel zo handig: maak de afstand niet te groot, want dan ben je even bezig…

Andere leuke opdrachten in de natuur vind je hier.

 

Volg Dierenpret met Nicolette Kluijver

Foto: Samie Reynaerts

Nog meer plezier voor dierenfans, want op Videoland staat de gloednieuwe, achtdelige serie dierenpret met Nicolette. 

Kinderen leren van alles over dieren aan de hand van reportages, liedjes en knutselwerkjes die ze kunnen doen. En daarbij komen de meest bijzondere dingen voorbij: hoe werkt een varkensfluisteraar en wat doet een buddyhond eigenlijk?

 

Opa en oma trakteren

Zonder oranje tompoucen, geen Konings… eh, Woningsdag. Bij de HEMA kun je online tot zaterdagavond 25 april oranje tompoucen bestellen, om die op Koningsdag in één van de filialen af te halen. Ze zijn die dag verpakt in een speciaal papieren tasje met de tekst: ‘een beetje Koningsdag voor jou.’ Leuk cadeautje voor opa en oma, de juf of de buurvrouw – zo vier je het toch een beetje samen.

 

Lees ook:
Speelfilms en kinderprogramma’s tijdelijk gratis te zien vanwege coronavirus >

 

Duik in de wereld van duurzaamheid

Benieuwd welke dieren en planten je kunt vinden in je tuin, die niet meteen zichtbaar zijn met het blote oog? Dat kan met de app NatureToday.

Ook kun je je kind leren hoe we de wereld steeds een stukje schoner proberen te maken. In het boekje Felix & Floor en hun spannende zoektocht naar schone energie wordt op een speelse manier uitgelegd hoe fossiele brandstoffen plaats gaan maken voor onder meer wind- en zonne-energie. Het boekje is hier gratis te downloaden.

 

Kek Mama Podcast

Yes: deze week is er weer een nieuwe podcast van Kek Mama. Beluister ‘m via Youtube, Spotify of op onze site en hoor alles over seks na de bevalling. Een onderwerp wat niet zo vaak wordt belicht, maar we hebben loads to discuss: na hoeveel weken of maanden hebben de meeste moeders weer seks? Waren ze bang voor de pijn en is het anders, als je een kind heb gekregen?

 

Volg de Nationale Museumweek

Nog tot en met 26 april vindt de Nationale Museumweek plaats. Daarin zetten ruim vierhonderd musea hun collecties in de schijnwerpers. Door de coronamaatregelen gaat dat dit jaar virtueel: je kunt allerlei pronkstukken bekijken, van het skelet van een potvis tot een levensgroot model van het International Space Station (ISS).

Voor kinderen is er de speciale Tikkit Talk Challenge. Kies een museumstuk uit, maak er thuis een vlog over en stuur die vóór 11 mei op. Als dank krijg je een speldje thuisgestuurd en je maakt kans op een VIP museumbezoek met vijf vriendjes. Heb je meteen iets om naar uit te kijken, voor als we het leven weer een beetje normaal is.

 

Loop rond de hunebedden

Hoewel het Hunebedcentrum gesloten is, kun je toch de grote stenen bewonderen waar Drenthe bekend om staat. Hier kun je de mooiste hunebedden namelijk virtueel bekijken (en daarna een miniversie nabouwen in de achtertuin).

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.