‘Een kind van 4 hoort nog geen huiswerk mee te krijgen’

22.10.2018 06:42
kind-4-jaar-huiswerk

Blogger Sarah Bregel vindt het belachelijk dat haar vierjarige zoon na z’n eerste dag op de kleuterschool een stapel huiswerk meekrijgt. ‘Hij is al acht uur per dag met school bezig, waarom zouden we dan ook nog willen dat-ie huiswerk maakt?’, schrijft ze op Scary Mommy.

En ondanks dat het volgens de school ‘verplicht’ is, stopt Sarah elke dag een blanco notitieboek terug in de tas van haar kind. 

 

Afkeer

‘Niet om rebels te zijn’, vervolgt ze, ‘maar omdat ik weet dat hij wel iets beters te doen heeft. Buitenspelen, bijvoorbeeld. Of lekker in bad gaan.’ Daarbij vindt Sarah het nog helemaal niet belangrijk dat haar zoon z’n academische vaardigheden ontwikkelt. ‘Ik vind het veel belangrijker dat hij mentaal en emotioneel groeit. Dat hij weet hoe hij vrienden kan maken en elke dag vol vertrouwen de klas binnenloopt. Hem elke avond opzadelen met huiswerk, zal hem niet ten goede doen: hij krijgt alleen maar afkeer van school.’

 

Lees ook
‘Zo loste ik het huiswerkleed van mijn kinderen op’ >

 

Regels overtreden

Allison Slater Tate, een moeder van vier, is het met Sarah eens. ‘Toen bij mijn zoon op z’n rapport stond dat hij zijn huiswerk nooit maakte, besloot ik mijn jongste kind naar een school te sturen zónder huiswerkplicht. Natuurlijk moeten we ons aan de regels van de school houden, maar op de eerste plaats zijn we ouders en pleit ik voor mijn eigen kinderen. En soms betekent dat dat ik een regel of twee overtreedt – vooral als het gaat om huiswerk voor vierjarigen.

 

 

 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >