Voor je beste vrienden heb je alles over, maar als de kleine tijdens jouw oppasdagen het non-stop op een brullen zet begin je toch lichtelijk te twijfelen aan je besluit. Op deze oppasdrama had je niet gerekend.
Lees verder onder de advertentie
Hetty (40), moeder van Babs (10) en Femke (6):
“Natúúrlijk wilde ik baby Rosa opvangen toen mijn beste vriendin, tevens bewust single moeder, een driedaags seminar in Berlijn had. Juist gezellig weer, zo’n minimensje in huis. Rosa had wel een beetje last van doorkomende tanden, waarschuwde Jolijn me, toen ze haar maandagochtend bracht met een hutkoffer aan spullen. Ach, geen punt, dat had ik vaker meegemaakt.
Maar Jolijn was nog niet op Schiphol toen Rosa het op een brullen zette dat drie dagen aanhield. Binnen no-time had ze hoge koorts. Twee nachten lang liep ik met een koortsig, hangerig poppetje in mijn armen, dat alleen stil werd als ik haar tegen me aandroeg.
Lees verder onder de advertentie
Ondertussen stuurde ik op de zeldzame momenten dat Rosa niet huilde foto’s naar Jolijn. ‘Alles gaat goed’, loog ik. Het laatste wat ik wilde was dat ze zich zorgen maakte en ik kon het allemaal handelen. Toen Jolijn donderdag kwam, wachtte er weer een stralende baby op haar. Met twee nieuwe kiesjes.”
Benieuwd hoeveel ouders een nannycam gebruiken om de oppas in de gaten te houden? Je leest het hier.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).