Oppasdrama: ‘Ze zette het op een brullen dat drie dagen aanhield’

26.10.2022 11:32
weten aanschaf speen baby

Voor je beste vrienden heb je alles over, maar als de kleine tijdens jouw oppasdagen het non-stop op een brullen zet begin je toch lichtelijk te twijfelen aan je besluit.

Hetty (40), moeder van Babs (10) en Femke (6):

“Natúúrlijk wilde ik baby Rosa opvangen toen mijn beste vriendin, tevens bewust single moeder, een driedaags seminar in Berlijn had. Juist gezellig weer, zo’n minimensje in huis. Rosa had wel een beetje last van doorkomende tanden, waarschuwde Jolijn me, toen ze haar maandagochtend bracht met een hutkoffer aan spullen. Ach, geen punt, dat had ik vaker meegemaakt.

Lees ook – Eerste hulp bij doorkomende tandjes >

Als een boer met kiespijn

Maar Jolijn was nog niet op Schiphol toen Rosa het op een brullen zette dat drie dagen aanhield. Binnen no-time had ze hoge koorts. Twee nachten lang liep ik met een koortsig, hangerig poppetje in mijn armen, dat alleen stil werd als ik haar tegen me aandroeg.

“‘Alles gaat goed’, loog ik”

Ondertussen stuurde ik op de zeldzame momenten dat Rosa niet huilde foto’s naar Jolijn. ‘Alles gaat goed’, loog ik. Het laatste wat ik wilde was dat ze zich zorgen maakte en ik kon het allemaal handelen. Toen Jolijn donderdag kwam, wachtte er weer een stralende baby op haar. Met twee nieuwe kiesjes.”

Dit artikel staat in Kek Mama 09-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.