Dit zijn de leukste sprookjes voor kleuters  

18.04.2020 10:32
leukste sprookjes voor kleuters Beeld: Shutterstock

Niet alleen leuk voor je kind, stiekem geniet jij net zo hard mee: dit zijn wat ons betreft de leukste sprookjes voor kleuters.

Roodkapje

‘Maar oma, wat heeft u een grote oren?’ De uitspraken van Roodkapje en de gemene wolf kent iedereen, want het is één van de bekendste sprookjes.

 

Hans en Grietje

Hun moeder wil ze achterlaten in het bos, maar Hans en Grietje weten daar een stokje voor te steken. Ze leggen een spoor en vinden zo steeds de weg terug naar huis – tot die ene keer dat ze verdwaald raken. In het bos stuiten ze op een huisje van snoep. Hongerig nemen ze een hap, maar dan blijkt er een heks te wonen die het op hen heeft voorzien.

 

Lees ook:
Deze vader bewerkt foto’s tot coole sprookjes >

 

Repelsteeltje

Lisa krijgt de opdracht om van stro goud te spinnen voor de koning. Dit lukt haar met hulp van Repelsteeltje, maar ze moet hem dan wel steeds iets waardevols geven. Als ze niets meer over heeft, belooft ze uit wanhoop Repelsteeltje haar eerste kind.

 

Assepoester

Een jurk, koets, paarden, lakeien en een groot feest. Én natuurlijk het beroemde glazen muiltje – Assepoester houdt elk kind aan de buis, eh… tablet gekluisterd.

 

Sneeuwwitje

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Wie is de mooiste van het land? De Koningin natuurlijk, tot de spiegel op een dag Sneeuwwitje antwoordt. De kleine, jonge prinses moet het koninklijk paleis ontvluchten om te voorkomen dat haar boze stiefmoeder haar te pakken krijgt.

 

Wil je een abonnement op Kek Mama? We hebben een geweldige aanbieding voor je: 8x Kek Mama & Studio Noos tas voor maar € 49,95!