Dit zijn de leukste educatieve apps voor kinderen

17.03.2020 13:35
educatieve-apps-kinderen

Van leren klokkijken tot dierengeluiden herkennen: deze apps zijn niet alleen leuk, maar ook nog leerzaam voor je kind.

Sound Touch

Deze app heeft verschillende thema’s: boerderijdieren, wilde dieren, vogels, voertuigen, muziekinstrumenten en spullen in huis. Druk op de plaatjes en je kind komt er meteen achter wat voor geluid er bij welk dier of ding hoort. Sound Touch heeft een gratis versie en een betaalde versie. In de betaalde versie zit geen reclame en zijn er meer plaatjes. Download hier voor iOs en hier voor Android. Alle leeftijden.

 

Landkaarten Quiz

Kies een werelddeel uit en raad de verschillende landen die hierbij horen. Wanneer je op één van de antwoorden klikt verandert het in de kleur rood (fout geantwoord) of groen (goed geantwoord). Je hebt maar drie kansen om het goede antwoord te geven. Landkaarten Quiz – € 0,99 in de App Store. Een vergelijkbare app voor Android is Wereld Geografie – Quiz Spel. Gratis in Google Play. Leeftijd: 4+

 

Super Spelling Winter

Dit is een speciale editie van Super Spelling: een fijn spel waarin je de naam van het plaatje moet raden. Er komen niet hele moeilijke woorden aan bod, maar als je kind het wel lastig vindt, kan-ie altijd een hulpmiddel inschakelen. Voor kinderen vanaf 4 jaar. Download hier voor iOs.

 

Lees ook
Plan maar vast wat vrije uurtjes in: met deze apps bespaar je zeeën van tijd >

 

Letters leren lezen

De app bestaat uit zeven leuke oefeningen die je kind helpen om het lezen van de letters onder de knie te krijgen. De letters worden net zo uitgesproken zoals je kind ze ook op school leert; fonetisch dus. Zo leert je kind de letters kennen, welke klank erbij hoort, dat er grote en kleine letters zijn én de beginletters van woorden herkennen.  Leeftijd: 4+. Hier kun je ‘m downloaden voor iOS, hier voor Android.

 

Geocaching

Samen met je kind ga je op zoek naar schatten (zogenaamde geocaches). Er zijn meer dan 2,8 miljoen geocaches verstopt, verdeeld over 180 landen. De kans dat jullie een schat vinden, is dus heel groot. Leeftijd: 4+. iOS en Android.

 

Zet de Klok

Hiermee leren kinderen klokkijken door het spelen van negen verschillende spellen met elk vijf moeilijkheidsniveaus: uren, halve uren, kwartieren, per 5 minuten en alles door elkaar. Als je kind voldoende opdrachten goed beantwoord heeft, dan wordt dat beloond met een bronzen, zilveren of gouden medaille. Leeftijd: tot 8 jaar. Download hier voor iOS en hier voor Android.

 

MiniTeach

Heel handig als je kind moeite heeft met taaltoetsen, want met deze app leer je spelenderwijs woordjes met behulp van verschillende woordenlijsten. Overhoringen kun je downloaden van woordjesleren.nl. Voor verschillende leeftijden. Download hier voor iOS

 

Temple Trap & Colour Code

Da’s fijn: Smartgames geven de komende zes maanden gratis toegang hun applicaties, zoals hun populairste spellen Temple Trap & Colour Code. Ga jij de uitdaging aan? Download ze hier voor iOS en Android.

 
Nog meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >