Voorlezen vinden we hartstikke leuk. En we zijn niet de enigen, blijkt uit een nieuw onderzoek. In 90% van de gezinnen met kinderen tussen de 3 en 7 jaar wordt namelijk meerdere keren per week of vaker voorgelezen. Per keer is dat gemiddeld 13 minuten.

Onderzoeksbureau GfK deed in opdracht van Sanoma onderzoek naar het voorleesgedrag onder 500 ouders. Wat blijkt: de meeste ouders beginnen al met voorlezen als hun kind net is geboren, het overige deel doet dat na de eerste of tweede verjaardag. De voornaamste reden om een boek te pakken is om lezen te stimuleren en het goed is voor de ontwikkeling. Ook vindt 70% van de gezinnen het belangrijk om juist nu - in het tijdperk van tablets en smartphones - voor te lezen.

 

Moeders versus vaders

Moeders lezen het vaakst voor, namelijk iedere dag. Vaders houden het op een paar keer per week. Uit het onderzoek komt trouwens ook naar voren dat kinderen het hartstikke leuk vinden om voorgelezen te worden: negen van de tien kinderen vraagt zelf om een verhaaltje voor het slapengaan.

 

Als het maar grappig is

Voor wie twijfelt over het aanbod in de boekenkast: grappige verhalen zijn favoriet bij kinderen. Ook verhalen over dieren, spannende verhalen over vroeger en moderne sprookjes doen het altijd goed.

 

Prachtaanbieding

 


Fijn, voorlezen! Nieuw: mooie box met 10 Disney-voorleesboeken. Plus: alle verhalen op twee luistercd’s, stickervellen en een Finding Dory-poster. Prijs: € 49,95 Prijs voor Kek Mama-abonnees: € 39,95. Bestel ‘m hier!

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >