Deze dingen kun je allemaal knutselen met een wc-rol

31.03.2020 10:52
wc-rol knutselen Beeld: Shutterstock

Iedere ouder weet: lege wc-rollen moet je nooit weggooien. Je kunt er namelijk geweldig leuke dingen mee knutselen. Kijk maar naar dit lijstje met fijne knutseltips.

Allerlei gezichtjes

Boos, blij, fronsend of verrast: met deze video maak je poppetjes met allerlei gezichtsuitdrukkingen. Handig: je hoeft niet de deur uit om eerst allerlei spullen te kopen, want het enige dat je nodig hebt is een schaar, gekleurd papier en wat lijm – en dat heb je ongetwijfeld in de kast liggen.

WC-meermin

Niet alleen leuk bedacht, ook het resultaat mag er zijn: je ziet bij deze zeemeerminnen namelijk niet dat ze gemaakt zijn van wc-rolletjes. 

 

Lees ook:
Knutselen zonder troep doe je zó >

 

Max Verstappen

De Grand Prix in Zandvoort gaat dan weliswaar niet door dit jaar, je kind kan met toiletrolletjes wél z’n eigen Max Verstappen maken. Het vergt wat tijd en geduld, maar dan heb je ook wat. 

 

Eierhouders

Ook veel paasactiviteiten gaan helaas niet door, dus moet je de paassfeer maar in huis halen. Dat kan natuurlijk met paaseieren zoeken in de tuin of traditiegetrouw een eitje schilderen, maar ook door wat leuks te knutselen. Bijvoorbeeld één van deze leuke houders waar hij z’n gekookte eitje in kan zetten. 

 

Dino’s

Is je kind een dinofan, dan maak je ‘m blij met deze WC-rolsaurus. Benodigheden: toiletrolletjes, viltstiften en een paar goede knip-skills.

 

Nog meer creatieve tips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >