Deze apps voor ouders zijn ideaal

08.11.2018 19:10
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Wat kun je het beste doen als je kind een bloedneus heeft? Of hoe hou je het internetgedrag van je koter in de gaten? Handig: download onderstaande apps en je krijgt antwoord op al dit soort vragen.

1. Veilig Groot Worden

Je wil natuurlijk altijd dat je kind in een veilige omgeving opgroeit. De app ‘Veilig Groot Worden’ speelt hier helemaal op in: je vindt er veiligheidstips en koopadviezen, gerangschikt op de leeftijd van je kind én de ruimte in je huis. Zo wordt jouw woning in één klap kindvriendelijk. Te downloaden voor iPhone en Android.
 

 

2. EHBO Rode Kruis 

Bloedneuzen, vingers tussen de deur, verslikken of brandwonden: een ongeluk zit in een klein hoekje. Om te weten hoe je op zulke momenten het beste kunt handelen, geeft deze app je handige tips (inclusief filmpjes) voor de dertien meest voorkomende ongevallen met kinderen. Te downloaden voor iPhone, Android en Windows

 

3. Analyst

Wie doet de boodschappen? En wat moet er nog gehaald worden? Met deze app kun je dit allemaal bijhouden. Is je partner onderweg naar huis al langs de bakker geweest, dan streep je ‘brood’ op het lijstje door. Scheelt je een hoop werk (en dubbele producten in huis). Te downloaden voor iPhone.

 

Lees ook
5x superhandige apps om geld te besparen >

 

 

4. GROW Childhood

Een boek voorlezen of knutselen is altijd leuk, maar wil je een keer iets creatiever uit de hoek komen en heb je geen inspiratie, dan is deze app perfect. Je vindt er de leukste kinderactiviteiten voor alle leeftijden. Maak een profiel aan, vul de gegevens van je kind in en je krijgt ze zo op een presenteerblaadje. Te downloaden voor iPhone en Android.

 

5. Bsit

Niet iedere (schoon)moeder heeft zeeën van tijd om op te passen. Wil je een avondje uit en kun je geen oppas vinden? Met de app Bsit kun je een oppas zoeken die is aangeraden door vrienden of buurtgenoten: lekker vertrouwd. Te downloaden voor iPhone en Android.

 

6. Qustodio Parental Control 

Hiermee controleer je het internetgedrag van je kind. De app blokkeert ongepaste en gevaarlijke websites en houdt de webgeschiedenis en social media-activiteiten bij. Gaat er iets mis, dan hoor je een alarm. Te downloaden voor iPhone en Android.

 

Lees ook:
Deze apps voor kinderen zijn ideaal in de vakantie >

 

7. Cozi

De kids naar school brengen, werken, boodschappen halen en oh ja, ’s avonds nog even je kind naar voetbal brengen. Stress? Cozi helpt je om de drukke familieplanning overzichtelijk te maken. Ook verjaardagen en afspraken bij de dokter kun je gemakkelijk invoeren. Te downloaden voor iPhone en Android.

 

8. Heppee

Ben je gescheiden? Dan is het een flinke klus om bij te houden wanneer je kind bij jou is en op welke dagen hij bij je ex-partner logeert. Met de app Heppee is dat verleden tijd en maak je heel handig een overzicht. Wil je met je ex-partner overleggen over je kind, dan klik je op de ‘Bel mij-‘knop. Te downloaden voor iPhone

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >