Deze Amsterdamse basisschool moet dicht door tekort aan leraren

27.09.2019 10:20
basisschool-amsterdam-dicht-tekort-leraren

Slecht nieuws voor kinderen van de 16e Montessori in Amsterdam: hun basisschool moet sluiten omdat ze te weinig leraren hebben. “Het is verschrikkelijk”, zegt bestuurder Hubert de Waard in het NOS-radioprogramma Met Het Oog Op Morgen.

“We zijn verplicht om goed onderwijs te geven aan de kinderen en die belofte kunnen we niet meer waarmaken.”

 

‘Geen verrassing’

De school gaat op 1 januari officieel dicht, maar na de herfstvakantie, over drie weken, moeten de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 het gebouw al hebben verlaten omdat het lerarentekort vooral in die klassen speelt. “De ouders van de 111 leerlingen zijn donderdag ingelicht”, aldus De Waard. “De mededeling kwam hard aan, maar het was niet voor iedereen een verrassing: de school zat al in zwaar weer doordat we moesten werken met veel startende en extern ingehuurde leraren.”

 

Lees ook
Noodplan: kinderen pas met 5 jaar naar de basisschool door lerarentekort >

 

‘Dramatisch’

PvdA-leider Lodewijk Asscher noemt de situatie ‘dramatisch’. “In dit rijke land moet een school dicht omdat er geen leraren te vinden zijn. Het kabinet moet geen dag langer wachten en geld op tafel leggen.” Ook D66-Kamerlid Van Meenen is het hiermee eens: “Slob (minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs – red.) moet met de vuist op tafel slaan om te krijgen wat er nodig is om het lerarentekort te bestrijden.

Bron: ANP / NOS

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg Kek Mama op Facebook >