De leukste kraamcadeaus op een rij

17.06.2020 08:02
leukste kraamcadeaus Beeld: Shutterstock

Tuurlijk, een rompertje of knuffel komt altijd van pas als je zus of vriendin net bevallen is. Maar je kunt ook voor een verrassend kraamcadeau gaan. Ter inspiratie maakten we dit lijstje voor je.


Gipsafdruk

De handen en voetjes van een pasgeboren baby zijn zó klein, dat je je daar later weinig meer bij voor kunt stellen. Als je de kersverse ouders een gipsafdruk cadeau geeft, geef je ze een prachtige herinnering aan die mini-vingers en -teentjes.

Hier vind je allerlei sets om een gipsafdruk te maken.

 

Buggy of kinderwagen accessoire

Van een wagenspanner tot een kussentje of een tassenhaak: voor buggy’s en kinderwagens bestaan allerlei handige accessoires. Check vooraf wel even of dit cadeau niet al toevallig in huis is.

Hier vind je de leukste accessoires.

 

Douche handschoen

In het begin wordt een baby gewassen in een babybadje, maar er komt een moment dat-ie met zijn ouders onder de douche gaat. En dat betekent glibberen.

Ténzij ze hem vasthouden met een speciale babyhandschoen. Zeker als het om het eerste kind gaat, is de kans groot dat de ouders deze handige tool nog niet in huis hebben. En geef jij niet alleen iets leuks, maar ook iets dat hartstikke praktisch is.

Hier koop je zo'n douche handschoen.

 

Hydrofiele doeken

Hier kun je er nooit genoeg van hebben. Kies een doek in een leuk design of ga voor de extra grote XXL-variant: wel zo handig bij het badderen of verschonen onderweg.

Hier bestel je ze.
 

Lees ook:
‘Kraambezoek? Geef een net bevallen moeder eerst wat rust' >

 

Gift box

Wil je echt uitpakken en er zeker van zijn dat de ouders het cadeau niet dubbel krijgen? Ga dan voor een cadeaubox van bijvoorbeeld Rituals, verkrijgbaar in de kleuren roze, blauw of mint.

Je verrast de kersverse moeder dan met cadeautjes voor haar baby én haarzelf, van body scrub tot washandjes en een knuffeltje.

Je koopt de Rituals giftbox voor baby’s hier.

 

Kraambezoek-boek

Leuk hoor, iedereen die naar je baby komt kijken. Maar bij veel vrouwen die net bevallen zijn, gaat alles wat in de kraamtijd gebeurt een beetje als een waas voorbij. Wie is er ook weer allemaal geweest en welke cadeautjes namen ze mee?

Geef het gezin een kraambezoekboek cadeau en ze kunnen alle details opschrijven en later nog eens teruglezen. Er bestaan invulboeken, maar ook leuke kraambezoekkaarten.

Hier vind je alle opties.

 

Kookboek

Na de eerste maanden met borst- en/of flesvoeding gaat de kleine zijn eerste hapjes krijgen. Geef de ouders een kookboek cadeau met speciale recepten voor baby’s en ze maken in een handomdraai de lekkerste gerechtjes voor hun kleine.

Hier vind je leuke kookboeken voor baby’s.

 

Bijtring

Handig voor als de eerste tandjes door gaan komen en de kleine wel iets verkoelends kan gebruiken om op te bijten. Verkrijgbaar in tientallen soorten en kleuren.

Hier vind je de leukste bijtringen.

 

Zwembadje

De meeste kraamcadeaus zijn bedoeld voor de eerste maanden, maar je kunt natuurlijk ook wat verder kijken. Denk bijvoorbeeld aan de eerste zomer van het kind – wel zo leuk als hij dan in z’n eigen zwembadje in de tuin of op het balkon kan spelen, toch?

Hier vind je de leukste opblaasbare zwembaden voor baby’s.

 

 

Nog meer inspiratie voor de babytijd?
Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >