Coronavirus: ouders krijgen kosten ongebruikte kinderopvang terug

20.03.2020 17:56

Goed nieuw voor ouders die hun kinderen door het coronavirus niet naar de kinderopvang kunnen brengen: zij krijgen de eigen bijdrage terug.

Dat heeft het kabinet besloten, bevestigt een woordvoerder van staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

 

Compensatie

De teruggave geldt vooralsnog voor de periode van 16 maart tot en met 6 april. Gedurende die tijd is de kinderopvang gesloten voor alle kinderen van ouders met zogeheten niet-cruciale beroepen. Ouders moeten de rekening wel eerst betalen, zodat de opvanglocaties niet in financiële problemen komen. Deze compensatie wordt op een later moment uitbetaald via de kinderopvangorganisaties.

 

Lees ook:
‘Moet ik opa en oma nog wel laten oppassen nu het coronavirus heerst?’ >

 

Uitschrijven

Veel ouders dreigden al om hun kinderen uit te schrijven nu ze niet meer naar de opvang kunnen, terwijl de rekeningen wel blijven komen. “Het kabinet wil dat voorkomen, omdat dit voor veel ellende zou zorgen”, zegt politiek verslaggever Roel Schreinemachers van RTL Nieuws. “Als dit voorbij is zouden veel mensen hun plek in de opvang kwijt zijn. En als er minder geld binnenkomt, is de kans groot dat kinderopvangorganisaties in de problemen komen, terwijl die nu juist hard nodig zijn voor de crisisopvang van kinderen van ouders met vitale beroepen.”

 

Verlenging

Mochten de maatregelen om de verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan langer duren dan tot en met 6 april, dan wordt de maatregel mogelijk verlengd.

Bron: nu.nl & RTL Nieuws

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >