Chantal vergat haar kinderen op bed te leggen: ‘Brandweerman Sam stond op repeat’

10.07.2022 14:22
schermtijd filmpjes kijken kind vergeten Beeld: Getty Images

Tuurlijk is er weleens gedoe over schermpjes, maar de meeste moeders zijn stiekem ook dolblij dat die dingen bestaan. Toch gaat het soms mis. Zo ook bij Chantal (32), moeder van Niels (5) en Finn (4).

“Onze kinderen spelen zelden met de iPad, maar voor het slapengaan mogen ze altijd even een filmpje kijken op tv.

Filmpjes kijken

Het was zaterdag, we hadden vrienden over de vloer voor de barbecue, de zon scheen en we dronken rosé. Ik besloot Niels en Finn wat vroeger dan anders eten te geven en te douchen, en parkeerde ze op de bank voor Brandweerman Sam, zodat ik ongestoord kon bijkletsen met onze vrienden. Gewoon, voor een halfuurtje, daarna zou mijn vriend of ik ze naar bed brengen. De barbecue rookte, we draaiden muziek in de tuin, het voelde als vakantie.

Lees ook – ‘Ik koop mijn kinderen om met toetjes en schermtijd en het kan me niets schelen’ >

Vergeten

Tot ik om half tien geschrokken riep naar mijn vriend: ‘O nee, de jongens! Heb jíj ze in bed gelegd?’ Verward, zijn bord met vlees nog in zijn hand, keek hij me aan. Jongens? Bed?

In de woonkamer trof ik ze samen in diepe slaap op de bank, Brandweerman Sam op repeat. Ik beval mijn vriend ze stilletjes naar hun bed over te hevelen en sprak in gedachten plechtig met de kinderen af dat ik de volgende dag niet zou zeuren over een extra lang voorleesverhaal.”

Dit artikel staat in Kek Mama 07-2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.