Celeb College – Pink

14.11.2016 15:42

In iedere Kek Mama: Celeb College van een bekende vader of moeder. Want die bekende ouders weten ook alles. Deze keer: Pink. 

1. Leer je kind delen

Vijfjarige Willow wordt bepaald niet wereldvreemd opgevoed. Pink: “Bij ons thuis de regel: voor elk nieuw speeltje dat je krijgt, gaat een oud stuk speelgoed naar een goed doel. Zo leert ze dat niet iedereen eten, een bed en warme kleren heeft.”

2. Maximale quality-time

Willow toert gewoon met mama en papa mee. Pink: “De joints en whisky hebben plaatsgemaakt voor luiers en gezonde hapjes. Mijn bandleden zijn haar beste maatjes, logeren in hotels vindt ze reuze spannend en als ik moet optreden, is zij de koningin van de kleedkamer.”

3. Begin de dag met een lied

Pink en haar dochter beginnen elke dag met een stevige knuffel en het zingen van een lekker melig liedje. “Zo laat ik haar zien: ik ben je moeder en bij mij kun je altijd terecht.”

4. Lijk niet op je ouders

Pink had een rotjeugd. Vader Jim was opvliegend, moeder Judith gaf weinig om haar kinderen. “Mijn ouders waren het slechtste voorbeeld ooit. Daarom durfde ik eerst geen kinderen te krijgen. Gelukkig gaf mijn man me zo veel liefde en vertrouwen dat ik nu kan zeggen: I’m a fucking great mom.”

5. Zeg altijd de waarheid

Haar vader was geen goed voorbeeld, maar gaf Pink wel een gouden tip: wees altijd eerlijk. Daar maak je geen vrienden mee, maar ook geen vijanden. “Dat prent ik Willow ook in. En dat pikt ze goed op. Misschien wel té goed. Gisteren zei ze nog: ‘Niet zingen mama, je hebt een vreselijke stem.’ Lekker dan.”

Alecia Beth Pink Moore (37) is zangeres, songwriter en actrice. Ze is getrouwd met voormalig motocross-ster Carey Hart (41). Samen hebben ze een dochter: Willow Sage (5). Pink heeft zes studio-albums op haar naam staan waarvoor ze drie Grammy Awards won.