In iedere Kek Mama: Celeb College van een bekende vader of moeder. Want die bekende ouders weten ook alles. Deze keer: Pink. 

1. Leer je kind delen

Vijfjarige Willow wordt bepaald niet wereldvreemd opgevoed. Pink: “Bij ons thuis de regel: voor elk nieuw speeltje dat je krijgt, gaat een oud stuk speelgoed naar een goed doel. Zo leert ze dat niet iedereen eten, een bed en warme kleren heeft.”

2. Maximale quality-time

Willow toert gewoon met mama en papa mee. Pink: “De joints en whisky hebben plaatsgemaakt voor luiers en gezonde hapjes. Mijn bandleden zijn haar beste maatjes, logeren in hotels vindt ze reuze spannend en als ik moet optreden, is zij de koningin van de kleedkamer.”

3. Begin de dag met een lied

Pink en haar dochter beginnen elke dag met een stevige knuffel en het zingen van een lekker melig liedje. “Zo laat ik haar zien: ik ben je moeder en bij mij kun je altijd terecht.”

4. Lijk niet op je ouders

Pink had een rotjeugd. Vader Jim was opvliegend, moeder Judith gaf weinig om haar kinderen. “Mijn ouders waren het slechtste voorbeeld ooit. Daarom durfde ik eerst geen kinderen te krijgen. Gelukkig gaf mijn man me zo veel liefde en vertrouwen dat ik nu kan zeggen: I’m a fucking great mom.”

5. Zeg altijd de waarheid

Haar vader was geen goed voorbeeld, maar gaf Pink wel een gouden tip: wees altijd eerlijk. Daar maak je geen vrienden mee, maar ook geen vijanden. “Dat prent ik Willow ook in. En dat pikt ze goed op. Misschien wel té goed. Gisteren zei ze nog: ‘Niet zingen mama, je hebt een vreselijke stem.’ Lekker dan.”

Alecia Beth Pink Moore (37) is zangeres, songwriter en actrice. Ze is getrouwd met voormalig motocross-ster Carey Hart (41). Samen hebben ze een dochter: Willow Sage (5). Pink heeft zes studio-albums op haar naam staan waarvoor ze drie Grammy Awards won.

11 dingen ouders begrijpen

Nooit meer rustig kunnen zitten, kauwgom in het haar van je kind of snotresten verstopt in huis: er zijn een hoop dingen die je alleen begrijpt als je kinderen hebt. Zoals die in dit lijstje.

Dat je hier het liefst de schaar in zou zetten


Dat dit iets heel gewoons is


En dat ze elkaar ermee slaan, ook


Dat je nu flink in de problemen zit


En dit een goede nachtrust is


Schijnt best gezond te zijn, dat staan


Lees ook
9x het bewijs dat alle kinderen een klein duiveltje in zich hebben >


Je vrije dag


Dat ze zich, ondanks al dat dure speelgoed, vermaken met een lege doos


'Ik zeg het niet nog een keer'


Het had erger kunnen zijn...


Oke, tijd voor een grondige schoonmaak


Bron: Buzzfeed


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

meningokokkenziekte
Beeld: Unsplash

Het is de nachtmerrie van iedere ouder: dat je kind getroffen wordt door meningokokkenziekte. Zo herken je deze gevaarlijke infectieziekte.

Praktisch iedere ouder weet van het bestaan van meningokokkenziekte, maar lang niet iedereen herkent de symptomen, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van farmaceut GSK. En dat is een slechte zaak, want meningokokkenziekte kan hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging veroorzaken. De cijfers zijn schokkend: de ziekte kan binnen 24 tot 48 uur dodelijk zijn. En helaas is de infectie niet altijd goed te behandelen in het ziekenhuis.

 

De symptomen herkennen

Wat cijfers uit het onderzoek op een rijtje: 71% van de ondervraagden weet (ongeveer) wat meningokokkenziekte is en hiervan weet het merendeel ook dat dit een ernstige infectieziekte is die hersenvliesontsteking kan veroorzaken. De symptomen die door ouders herkend worden, zijn ‘plotselinge hoge koorts’ (64%) en ‘typische huiduitslag op het lichaam (met kleine rode vlekjes)’ (41%).

 

Lees ook:
KIND: Bezorgde moeder Doortje: 'Als mijn zoon bleek ziet, begint mijn hart te bonzen' >

 

Ook hierop letten

Maar er zijn nog meer kenmerken van deze infectieziekte die minder bekend zijn. Van andere symptomen zoals zware hoofdpijn, overgeven, overgevoeligheid voor licht of geluid, of bij baby’s een uitpuilende fontanel, is minder dan een derde van de ouders op de hoogte. Let ook op sufheid, een stijve nek (vooral als je het hoofdje naar voren buigt) of ‘luierpijn’ bij baby’s: een kind begint dan te huilen als je bij het verschonen de benen optilt.

 

#AllMeningitisMatters

In april was het Wereld Meningitis Dag met het thema #AllMeningitisMatters. Hersenvliesontsteking of meningitis is een ontsteking van de hersenvliezen. De ontsteking kan worden veroorzaakt door infectie met virussen, bacteriën of andere micro-organismen. Meningitis treft wereldwijd meer dan 2,8 miljoen mensen per jaar. In Nederland komt de ziekte gelukkig weinig voor.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >