In iedere Kek Mama: Celeb College van een bekende vader of moeder. Want die bekende ouders weten ook alles. Deze keer: Penelope Cruz.

1. Vergeet uitslapen

Nu Penélope moeder is van Leo (5) en Luna (3) mist ze één ding ontzettend: uitslapen. “Vroeger kon ik wel zestien uur achter elkaar in bed liggen, heerlijk. Thuis noemden ze me Doornroosje. Nu staan de kinderen al om zes uur naast mijn bed.”

2. Geef heel lang borstvoeding

La Cruz heeft haar kinderen de eerste dertien maanden zelf gevoed. “Geweldig. Je raakt daardoor sneller je zwangerschapskilo’s kwijt én het is beter voor de baby. Elke avond at ik een gezonde maaltijd, zodat mijn baby de beste kwaliteit moedermelk kreeg."

3. Koop een karaokemachine

Penélope kan beter acteren dan zingen, maar is verslaafd aan karaoke. “Het is het eerste wat ik na het ontbijt doe: met de karaokemachine lekker liedjes blèren met Leo en Luna. Ons favoriete nummer: Hollaback Girl van Gwen Stefani.”

4. Doe de blote schoonmaak

Speelgoed, leesboekjes, kleding, in Huize Cruz/Bardem is het vaak een bende. Daarom is zondag Grote Schoonmaakdag. “Dan gaat de muziek op tien en helpt iedereen”, aldus Penélope. “En als het erg mooi en warm weer is, doen we dat in ons blootje. Dat deden mijn ouders ook: zij waren lekker vrij.”

5. Stuur de kinderen laat naar bed

Leo en Luna gaan pas rond tien uur naar bed. “Bij ons in Spanje begint het leven pas na achten. Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen erbij zijn als we eten, op familiebezoek gaan en naar verjaardagsfeestjes.”

Penélope Cruz Sánchez (42) is actrice, getrouwd met de Spaanse acteur Javier Ángel Encinas Bardem (47) en moeder van Leonardo (5) en Luna (3). Binnenkort is ze te zien in het Spaanse kostuumdrama La reina de España.

waanzinnige-scholen

Niets te klagen over scholen in Nederland hoor, maar de gebouwen uit dit lijstje zijn wel heel bijzonder. Een keer iets anders dan bankjes twee aan twee bij het schoolbord.

1. Een vliegtuiglokaal in Georgia

 

2. Regenwater opvangen in Japan

 

3. In de jungle op Bali

 

Lees ook
Straffen voor de hele klas? Dit meisje (11) is het er niet mee eens >

 

4. Klaslokaal? Niet in Denemarken

 

5. In Thailand krijg je les in de lucht

 

6. Een kleurige container in Zuid-Afrika

 

7. In Tokio krijg je 'buiten' les

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-tweeling-en-drieling

Sachina uit Japan heeft vijf kinderen: een tweeling en een drieling. Druk, zeg je? Zeker. Maar ook heel gezellig. Bekijk de foto's op haar Instagramaccount maar.

'Een georganiseerde chaos', zo noemt ze haar gezin zelf. 

Van een verjaardagen vieren...

 

Een wintergarderobe aanschaffen...

 

Tot tanden poetsen...

 

In bad gaan...

 

Lees ook
Fotoserie: 11x de totale chaos van het ouderschap >

 

En en een lunchbox maken...

 

Alles moet dubbel.

 

Of nou ja: keer vijf zelfs.

 

Maar hoe druk haar leven ook is, Sachina geniet intens.