In iedere Kek Mama: Celeb College van een bekende vader of moeder. Want die bekende ouders weten ook alles. Deze keer: Penelope Cruz.

1. Vergeet uitslapen

Nu Penélope moeder is van Leo (5) en Luna (3) mist ze één ding ontzettend: uitslapen. “Vroeger kon ik wel zestien uur achter elkaar in bed liggen, heerlijk. Thuis noemden ze me Doornroosje. Nu staan de kinderen al om zes uur naast mijn bed.”

2. Geef heel lang borstvoeding

La Cruz heeft haar kinderen de eerste dertien maanden zelf gevoed. “Geweldig. Je raakt daardoor sneller je zwangerschapskilo’s kwijt én het is beter voor de baby. Elke avond at ik een gezonde maaltijd, zodat mijn baby de beste kwaliteit moedermelk kreeg."

3. Koop een karaokemachine

Penélope kan beter acteren dan zingen, maar is verslaafd aan karaoke. “Het is het eerste wat ik na het ontbijt doe: met de karaokemachine lekker liedjes blèren met Leo en Luna. Ons favoriete nummer: Hollaback Girl van Gwen Stefani.”

4. Doe de blote schoonmaak

Speelgoed, leesboekjes, kleding, in Huize Cruz/Bardem is het vaak een bende. Daarom is zondag Grote Schoonmaakdag. “Dan gaat de muziek op tien en helpt iedereen”, aldus Penélope. “En als het erg mooi en warm weer is, doen we dat in ons blootje. Dat deden mijn ouders ook: zij waren lekker vrij.”

5. Stuur de kinderen laat naar bed

Leo en Luna gaan pas rond tien uur naar bed. “Bij ons in Spanje begint het leven pas na achten. Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen erbij zijn als we eten, op familiebezoek gaan en naar verjaardagsfeestjes.”

Penélope Cruz Sánchez (42) is actrice, getrouwd met de Spaanse acteur Javier Ángel Encinas Bardem (47) en moeder van Leonardo (5) en Luna (3). Binnenkort is ze te zien in het Spaanse kostuumdrama La reina de España.

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >