In iedere Kek Mama: Celeb College van een bekende vader of moeder. Want die bekende ouders weten ook alles. Deze keer: Katie Holmes.


1. Laat het los

Katie probeert niet overbezorgd te zijn. “Vroeger lette ik als een havik op mijn dochtertje; het eerste jaar sliep ik naast haar
ledikantje. Nu laat ik Suri makkelijker vrij, dat is beter voor haar ontwikkeling. Zo laat ze alleen de hond uit. Met een bodyguard in haar kielzog, dat dan weer wel.”

2. Pas op voor scientologists

Tja, die lijfwacht. Die dient om Scientology-leden af te schrikken. Die zijn boos dat hun boegbeeld Tom Cruise contact heeft met de dochter van zijn afvallige vrouw. Katie: “Ik respecteer de Scientology Church, maar de leden moeten ons wel met rust laten.”

3. Duik de keuken in

In Huize Holmes staan Katie en Suri samen in de keuken. “Ik leer Suri koken, we nemen samen de dag door en maken leuke plannen voor het weekend of de vakantie. Suri is gek op pasta met botersaus, chocolatechippannenkoeken en gefrituurde kippenvingers.”

4. Geef je kind geen diamanten

Omdat papa Tom miljoenen dollars bij elkaar filmde, kreeg Suri vroeger weleens dure cadeautjes. Diamanten oorbelletjes en een pony of zo. Nu Katie single is, is het budget wat krapper. “Soms zeurt ze nog om iets duurs, maar nee is bij mij echt nee. Gelukkig begrijpt ze dat, mijn kind is gelukkig geen verwende diva.”

5. Bel zijn andere ex

We geven het toe: Katie heeft ballen. Als zij opvoedadvies nodig heeft, belt ze met Nicole Kidman, de andere ex van Tom Cruise. “We zijn lotgenoten. Allebei hebben we kinderen met dezelfde man en dat schept een band. Haar adviezen en tips zijn ontzettend handig.”

Actrice Kate Noelle Holmes (37) is moeder van Suri (10), de dochter die ze kreeg met Tom Cruise van wie ze sinds vier jaar is gescheiden. Binnenkort is Katie opnieuw te zien als Jackie Kennedy in The Kennedys after Camelot, het vervolg van de dramaserie The Kennedys.

 

Dit artikel staat in Kek Mama 11. Die kun je in de winkel vinden of online bestellen.

waanzinnige-scholen

Niets te klagen over scholen in Nederland hoor, maar de gebouwen uit dit lijstje zijn wel heel bijzonder. Een keer iets anders dan bankjes twee aan twee bij het schoolbord.

1. Een vliegtuiglokaal in Georgia

 

2. Regenwater opvangen in Japan

 

3. In de jungle op Bali

 

Lees ook
Straffen voor de hele klas? Dit meisje (11) is het er niet mee eens >

 

4. Klaslokaal? Niet in Denemarken

 

5. In Thailand krijg je les in de lucht

 

6. Een kleurige container in Zuid-Afrika

 

7. In Tokio krijg je 'buiten' les

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-tweeling-en-drieling

Sachina uit Japan heeft vijf kinderen: een tweeling en een drieling. Druk, zeg je? Zeker. Maar ook heel gezellig. Bekijk de foto's op haar Instagramaccount maar.

'Een georganiseerde chaos', zo noemt ze haar gezin zelf. 

Van een verjaardagen vieren...

 

Een wintergarderobe aanschaffen...

 

Tot tanden poetsen...

 

In bad gaan...

 

Lees ook
Fotoserie: 11x de totale chaos van het ouderschap >

 

En en een lunchbox maken...

 

Alles moet dubbel.

 

Of nou ja: keer vijf zelfs.

 

Maar hoe druk haar leven ook is, Sachina geniet intens.