Beeld: Brunopress
Beeld: Brunopress

In iedere Kek Mama: Celeb College van een bekende vader of moeder. Want die bekende ouders weten ook alles. Deze keer: Halle Berry.

1. Geef borstvoeding

Je zou bijna denken dat ze in Hollywood ook zwangerschaps-stand-ins hebben. Nog nooit was een actrice na twee bevallingen zo snel in shape als Halle Berry. Haar geheim: “Ik heb mijn baby’s zo lang mogelijk de borst gegeven. Goed voor je kind én de snelste manier om je zwangerschapskilo’s kwijt te raken.”

2. Eis een kinderplek

Ach ja, je bent een A-ster of niet. Halle laat in elk contract opnemen dat er op de filmset een plek voor haar kinderen moet zijn ingericht. “Waar ik ook ben; ik wil ze in mijn buurt hebben. Dan kan ik ze in de gaten houden terwijl ik onze boterham verdien.”

3. Bombardeer je dochter tot nanny

Halle is een single moeder en dus is elke hulp is welkom. Zo past dochter Nahla (8) goed op broertje Maceo (3). “Zij neemt haar rol van grote zus zeer serieus”, aldus Berry. “Eten geven, wassen, aankleden, spelen – het is alsof haar lievelingspop tot leven is gekomen.”

4. Leer ze Spaans

Halle spreekt vloeiend Spaans. “Die taal probeer ik Nahla en Maceo ook te leren. Als je je kind tweetalig opvoedt, verbreedt dat hun horizon. Daarbij is het natuurlijk erg handig als je in Mexico zonder problemen een ijsje kunt bestellen.”

5. Geef ze veiligheid

Liefde, veiligheid en bescherming staan bij Halle op nummer 1, 2 en 3. “Mijn moeder werd vroeger thuis geslagen. Ik ben door mannen mishandeld. Daarom zet ik me in voor het Jenesse Center, een organisatie tegen huiselijk geweld. Kinderen moeten liefdevol en veilig kunnen opgroeien.”

Halle Maria Berry (50) is actrice en filmproducente. Met ex-vriendje en model Gabriel Aubry heeft ze dochter Nahla Ariela (8). Met ex-man Olivier Martinez kreeg ze zoontje Maceo Robert (3).

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >