Iets té eerlijk tegen de buurkinderen: ‘Mijn moeder vindt jullie smerig’

28.12.2022 11:53
uniek zandbak speelgoed

Als moeder moet je wel tegen een beetje viezigheid kunnen, maar sommige kinderen zoeken de grenzen op van wat je als mens kunt verdragen.

Nina (32): “Onze buurkinderen zijn continu verkouden. Althans, voor mijn gevoel. Ze hebben ze altijd allebei een enorme klodder snot aan hun neus hangen. Ik heb al talloze keren met een flinke prop papier de boel een beetje schoon proberen te krijgen, maar een minuut later drupt het dan weer. En dan eten ze ook nog eens heel vies. Smakken, mond open; ik kan het niet aanzien en daarom krijgen ze van mij ook nooit iets lekkers.

“Smakken, mond open; ik kan het niet aanzien en daarom krijgen ze van mij ook nooit iets lekkers”

Onlangs mopperde ik erover tegen mijn vriend en zonder dat ik het doorhad heeft Lisa (5) dat meegekregen. ‘We krijgen hier geen koek, want mijn moeder vindt jullie smerig’, hoorde ik haar zeggen. Ik schaamde me dood en heb het ongemakkelijk lachend goed proberen te maken door zakjes chips uit te delen. Ik zie nog de snottebellen in die chips-vermalende mondjes druipen. Brrr.”

Lees ook – Poep, luizen, kots en snot: ‘Getver, wat zijn kinderen vies’ >

Ceremonieel afscheid

Jolien (35): “Met drie buurkinderen in haar kielzog kwam Jessie (5) onze tuin onlangs inlopen. Ze had iets gevonden. Het was een soort muis, hij was dood en moest begraven worden, met bloemen erbovenop, zei ze bloedserieus. Ik durfde bij die woorden al bijna niet meer in haar handen te kijken.

“Hij was dood en moest begraven worden, met bloemen erbovenop, zei ze bloedserieus”

Toch deed ik het. Er lag een rat. Een rat die al aan het ontbinden was. Ik heb zo hard ‘gadverdamme’ gegild dat ze het beest meteen uit haar handen liet vallen. Daarna heb ik ’m met een schep de tuin uitgewerkt en Jessie onder de douche gezet. Ik heb mijn dochter op haar hart gedrukt nooit meer spontaan dierenuitvaartondernemertje te spelen. Ik vrees echter dat dit niet de laatste keer zal zijn.”

Dit artikel staat in Kek Mama 11-2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.