Bijzondere ouder: ‘Ze reed met de kinderen zonder gordels om in de auto’

21.11.2022 14:42
autorit kind leuke zitverhogers Beeld: Shutterstock

Wanneer je kind na een playdate thuiskomt met bijzonder taalgebruik begin je toch wel benieuwd te worden naar de ouders van dit leuke vriendje.

Iris (40), moeder van Katelijne (5):

“De ‘fucking bitches’ en ‘kuts’ vlogen ons om de oren als onze dochter bij haar nieuwe vriendin Lisa had gespeeld. Mijn man en ik wisten niet wat we meemaakten en waren benieuwd naar de ouders van dit meisje. En toen gaf Lisa een verjaardagspartijtje: na schooltijd eten en spelen bij McDonald’s. Katelijne was helemaal blij, maar ik vertrouwde het voor geen meter. Voor de zekerheid ging ik naar het schoolplein.

Lees ook – Playdates? Liever niet. ‘Ik ben als de dood dat ze iets overkomt’ >

Gordels? Nergens voor nodig

Daar hoorde ik dat Lisa’s moeder met alle zes kinderen in haar oude Fiat Panda naar het restaurant zou rijden. Ik bood snel aan Katelijne en nog een meisje te brengen. De moeder van Lisa keek verbaasd, knikte dat ze het oké vond en sjeesde weg. Ik zag nog net dat haar tweejarige zoon over de stoelen naar achteren stuiterde. Niemand droeg gordels.

“Toen ik de kinderen ophaalde zat de moeder op een terras verderop in de stad”

Toen ik de kinderen ophaalde bij de Mac zat de moeder op een terras verderop in de stad. Ze had het meisje van McDonald’s doodleuk met de kinderen achtergelaten. Het arme kind had vlekken in haar nek. Daarna hebben we Katelijne toch maar verboden nog langer met Lisa om te gaan.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.