‘Mijn ex reed onder invloed met de kinderen rond, zonder gordels’

26.10.2018 08:55
klojo scheiding verslaving Beeld: Pexels

Treurig maar waar: als je relatie klapt, leer je elkaar pas echt kennen. Dan ontdek je soms duistere kanten bij degene die je ooit zo vertrouwde.

MANON (36) GING ACHT JAAR GELEDEN WEG BIJ ALEX MET WIE ZE TWEE ZOONS HEEFT: TIM (13) EN JOSHUA (10).

“Omschrijf de ideale man en je krijgt Alex. Een mooie kop en dito lach en ontzettend lief. Hij masseerde mijn voeten en sprong uit bed om chocolade te halen als ik daar zin in had. Misschien was-ie iets te lief, ik walste over hem heen. Toch waren we gelukkig, dacht ik.

Omslag

Eerst kregen we twee zoons, daarna trouwden we. Na de bruiloft veranderde Alex. Hij kreeg een kort lontje, zocht ruzie om niets en was niet geïnteresseerd in mij of de kinderen. Ik kwam erachter dat hij iets had met een meisje van achttien. Ik wist meteen dat ons huwelijk voorbij was.

De scheiding was een ramp. Alex werkte voor geen meter mee. Hij betaalde de hypotheek niet meer, maar weigerde ook ons huis in de verkoop te zetten. Hij vertikte de scheidingspapieren te tekenen en kwam niet opdagen bij de mediator. Ik nam een advocaat in de arm, en toen werd het hard tegen hard.

Om het weekend kwam hij Tim en Joshua ophalen. Maar er gebeurden steeds gekke dingen. Van de jongens hoorde ik dat Alex ze alleen naar een speelveldje liet gaan: langs een drukke weg en met een diepe vijver. Met een fles cola werden ze de straat opgestuurd. De oudste van toen vijf moest maar op z’n peuterbroertje passen. Tim vertelde dat papa en zijn vriendin veel ruzie hadden. Dan sloegen ze elkaar de kamer door. Er kwam vaak politie aan de deur, dan moesten mijn zoontjes zich verstoppen en doen alsof er niemand thuis was.

Verslaving

Toen Alex de kinderen een keer bij mij afzette, zag ik dat er op de achterbank van zijn auto speed lag te drogen, tussen de jongens in. Tim vond een zakje xtc-pillen tussen zijn speelgoed. Ik besefte dat Alex verslaafd was. Dat verklaarde ook zijn vreemde, grillige gedrag.

Mijn kinderen waren niet veilig bij hem. Hij reed onder invloed met ze rond, zonder gordels of autostoeltjes. En toen kreeg ik ook nog via via te horen dat Alex’ vriendin zich prostitueerde. In hun huis, terwijl mijn jongens daar waren. Ik weigerde de kinderen nog langer aan Alex mee te geven.

Vervolgens kreeg ik de politie aan de deur, omdat Alex daar recht op had, maar ik bleef mijn poot stijfhouden. Al staat de koningin op mijn stoep, ik laat mijn zoons niet ergens achter waar ze in gevaar zijn. Ik wist dat ik een dossier moest opbouwen om sterk te staan in de rechtszaal.

Daarom liet ik een vriend bellen om zogenaamd een seksafspraak te maken met de vriendin van Alex. Dat gesprek nam ik op. Alle details stonden op band: welke verrichtingen ze precies deed, dat het ook zonder condoom kon, de prijs en het adres. Ik kon mijn oren niet geloven, alsof ik in een slechte film was beland.

Lees ook
Bankrekening: ‘Bij de scheiding kreeg ik twee stoelen en een lamp’ >

Wolf in schaapskleding

Er zijn acht rechtszaken geweest. Ik at en sliep nauwelijks van de stress. De rechter oordeelde uiteindelijk dat Alex voortaan een urinetest moest doen als hij zijn zoons wilde zien. Het werd ’m waarschijnlijk te heet onder de voeten, want daarna hebben we nooit meer iets van hem gehoord. Vier jaar geleden zag ik hem voor het laatst. Ik hoorde dat hij een tijd heeft vastgezeten omdat hij thuis een drugslab had. Het blijft ongelooflijk dat iemand die ik dacht heel goed te kennen, in feite een wolf in schaapskleding was. Dit soort bizarre fratsen had ik destijds nooit achter hem gezocht. Hij was echt zo’n enorme goedzak.

Achteraf denk ik dat ik tijdens onze relatie wel wat liever voor Alex had kunnen zijn. Mijn wil was gewoon wet. Toch praat dat zijn wangedrag niet goed.

Soms pols ik bij de jongens of ze hun vader willen zien. Ik ben geen feeks die haar kinderen bij haar ex weghoudt om hem te straffen. Ik geloof echt dat kinderen in principe beide ouders in hun leven moeten hebben. Van mij had er best een omgangsregeling mogen zijn, maar dan wel onder toezicht. Het is jammer dat Alex het uiteindelijk zo heeft laten afweten en zijn leven niet meer op de rit kreeg. Gelukkig hebben Tim en Joshua vooralsnog geen behoefte aan hun vader. Ze willen zijn naam niet eens horen.”
Dit verhaal is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >