In Nederland word je aangemoedigd om thuis te bevallen, maar wat als dat niet lukt en je ook liever niet in het ziekenhuis bevalt? Dan kan een kraamhotel uitkomst bieden.
Lees verder onder de advertentie
24 uur zorg
Of je nu net middenin een verhuizing zit, een bedrijf aan huis hebt, je huis te klein is om visite te ontvangen of het voor je partner lastig is om je de eerste dagen bij te staan: er zijn genoeg redenen om ervoor te kiezen niet thuis te bevallen. Het voordeel van een kraamhotel is dat je de privacy van een hotel ervaart, maar wel 24 uur per dag zorg bij de hand hebt. Goed om te weten: een kraamhotel is geen ziekenhuis – als je een medische indicatie hebt, zul je alsnog naar het ziekenhuis gebracht worden.
Nog meer redenen waarom je voor een kraamhotel zou kunnen kiezen:
Het verblijf is vaak niet duurder dan kraamzorg en wordt daarom door veel verzekeraars vergoed (wel verstandig om dit van te voren bij je verzekering te informeren.)
Kraamhotels liggen vaak vlakbij of zijn zelfs onderdeel van een ziekenhuis. Handig, mocht het door complicaties alsnog nodig zijn om in het ziekenhuis te bevallen.
Partners mogen (soms tegen een kleine vergoeding) ook blijven slapen in het kraamhotel en kunnen sowieso altijd langskomen.
Je bevalt in een huiselijke sfeer, maar je hebt de rompslomp niet die bij een thuisbevalling komt kijken.
Je baby is 24 uur bij jou, maar als je even rust wilt kan een kraamverzorgende het van je overnemen. Ook fijn als je nog wat onzeker bent over bijvoorbeeld het geven van (borst)voeding.
Je hoeft niet zoals in het ziekenhuis de volgende dag te vertrekken, maar je kunt een paar dagen blijven als je wilt. Inclusief kraamhulp.
Bezoek kun je vaak in je eigen kamer ontvangen en je hoeft je gedurende je kraamtijd geen zorgen te maken over het huishouden of het zetten van koffie voor de visite.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.