Bevallen in een kraamhotel: dít zijn de voordelen

24.08.2020 07:34

In Nederland word je aangemoedigd om thuis te bevallen, maar wat als dat niet lukt en je ook liever niet in het ziekenhuis bevalt? Dan kan een kraamhotel uitkomst bieden.

24 uur zorg

Of je nu net middenin een verhuizing zit, een bedrijf aan huis hebt, je huis te klein is om visite te ontvangen of het voor je partner lastig is om je de eerste dagen bij te staan: er zijn genoeg redenen om ervoor te kiezen niet thuis te bevallen. Het voordeel van een kraamhotel is dat je de privacy van een hotel ervaart, maar wel 24 uur per dag zorg bij de hand hebt. Goed om te weten: een kraamhotel is geen ziekenhuis – als je een medische indicatie hebt, zul je alsnog naar het ziekenhuis gebracht worden.

 

Lees ook
Hilarische viral: toekomstige vader is in shock tijdens de bevalling >

 

Nog meer redenen waarom je voor een kraamhotel zou kunnen kiezen: 

  • Het verblijf is vaak niet duurder dan kraamzorg en wordt daarom door veel verzekeraars vergoed (wel verstandig om dit van te voren bij je verzekering te informeren.)
  • Kraamhotels liggen vaak vlakbij of zijn zelfs onderdeel van een ziekenhuis. Handig, mocht het door complicaties alsnog nodig zijn om in het ziekenhuis te bevallen.
  • Partners mogen (soms tegen een kleine vergoeding) ook blijven slapen in het kraamhotel en kunnen sowieso altijd langskomen.
  • Je bevalt in een huiselijke sfeer, maar je hebt de rompslomp niet die bij een thuisbevalling komt kijken.
  • Je baby is 24 uur bij jou, maar als je even rust wilt kan een kraamverzorgende het van je overnemen. Ook fijn als je nog wat onzeker bent over bijvoorbeeld het geven van (borst)voeding.
  • Je hoeft niet zoals in het ziekenhuis de volgende dag te vertrekken, maar je kunt een paar dagen blijven als je wilt. Inclusief kraamhulp.
  • Bezoek kun je vaak in je eigen kamer ontvangen en je hoeft je gedurende je kraamtijd geen zorgen te maken over het huishouden of het zetten van koffie voor de visite.

 

Meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >