‘Basisscholen gaan niet open op 25 januari’

16.01.2021 18:31
basisscholen-willen-flexibele-onderwijstijd

Veel ouders kijken er reikhalzend naar uit: het moment dat de basisscholen weer open gaan. Toch lijkt dit voorlopig nog niet te gebeuren. Oók niet op 25 januari, de datum die eerder werd gefluisterd.

Bronnen melden dat het kabinet dat zal besluiten naar aanleiding van een advies van het Outbreak Management Team (OMT), dat in handen is van de NOS.

Britse variant

Het OMT spreekt in het advies over de ‘zorgelijke ontwikkelingen’ rond de Britse variant en andere varianten van het virus. Die zijn ook in Nederland vastgesteld en zijn besmettelijker dan het oorspronkelijke virus. Maar omdat er ook dagelijks nieuwe informatie binnenkomt, vindt het OMT het niet slim om de basisscholen vervroegd volledig te heropenen.

 

Lees ook
‘Moet ik opa en oma nog wel laten oppassen nu het coronavirus heerst?’ >

 

Noodopvang wel mogelijk

De situatie is volgens het OMT ook weer niet zo slecht dat scholen zouden moeten ophouden met de noodopvang voor bijvoorbeeld kinderen van mensen met cruciale beroepen.

 

Besluit

Het advies van het OMT wordt morgen door de meest betrokken ministers besproken in het Catshuis. Daarna zal het kabinet vrijwel zeker besluiten om de basisscholen in ieder geval dicht te houden tot 9 februari, de dag dat de lockdown mogelijk opgeheven wordt.

Bron: NOS

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief >