In samenwerking met Kek Mama

Back to school: zó vul je de broodtrommel van je kind

17.08.2022 14:30
broodtrommel lunchtrommel vullen school Beeld: Getty Images

Opstaan, aankleden, ontbijten, schooltas inpakken, jassen aandoen – na een luie zomervakantie is die drukke ochtendspits wel weer een tíkkie wennen. En dan moet je óók nog denken aan een goedgevulde broodtrommel voor je kind die lekker én verantwoord moet zijn – ga er maar aan staan. Geen zorgen: met deze tips vul je dat bakkie in no-time. Vergeet vooral de tip helemaal onderaan niet te proberen om jouw kids moeiteloos (beloofd!) fruit te laten eten.

Fruitspiesjes

Net wat gezelliger dan een losse banaan of appel, en ook makkelijk te maken. Mix wat gesneden appels, druiven en banaan met elkaar en rijg alles op een stokkie. Handig: maak een paar spiesjes en bewaar een deel in de koelkast – vaak kun je het prima nog een dag bewaren. Scheelt jou weer een dag werk.

Muffins

Eh, gezond zei je toch? Jazeker, want muffins heb je in alle soorten en maten. De zoete variant is wat minder gezond als tussendoortje op school, maar google op ‘hartige muffins’ en het internet staat er vol mee. Makkelijk te maken door simpelweg wat eieren te kloppen en te mengen met groenten naar wens – kwartiertje in de oven en klaar ben je. Het voordeel: je maakt vaak een hele lading in één keer én kunt de muffins een paar dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren – heb je die trommels voor de komende dagen ook gecoverd.

Groenten

Makkelijker kan niet: snij wat wortels, komkommers en paprika’s in de lengte in vieren en de broodtrommel ziet er meteen stukken gezelliger uit.

It’s a wrap

Je kunt natuurlijk een bammetje met kaas smeren, maar een wrap is minstens zo lekker. Vul met kipfilet, komkommer, sla en tomaat en je kind wil niks anders meer. Past ook prima in een trommeltje, want je snijdt de wrap gewoon in ringen nadat je ’m opgerold hebt.

Restjes

Een pannenkoek, stukken broccoli, rijst met wat curry – soms heb je kliekjes over die te klein zijn voor een nieuwe avondmaaltijd, maar die je ook niet wil weggooien. Enter de lunchbox van je kind. Je hebt dus sowieso geen ochtendstress en bent ook nog eens verantwoord bezig.

Fruitrolletje

Een lekkernij bij de lunch gaat er ook wel in, maar ja: hoe kies je voor iets gezonds in een food-jungle van verborgen suikers, chemische fruitsmaken of andere misleidende ingrediënten? Hebben ze bij BEAR iets op gevonden, namelijk deze verrukkelijke fruitrolletjes. Ziet eruit als snoepgoed, is het niet, want de rolletjes bestaan uit 100% fruit en niets anders én passen binnen de Schijf van Vijf. 

De fruitrolletjes komen in vier fruitsoorten: aardbei, mango, zwarte bes en framboos, dus voor ieder wat wils. Kortom: je kind blij en jij ook, want makkelijker dan dit kan niet. Ze kunnen rechtstreeks de broodtrommel in. Enthousiast geworden, en klaar om te proberen? Van 15 tot 22 augustus zijn al deze lekkere rolletjes 1+1 gratis bij de Albert Heijn, te vinden in het snoepschap: doen!

Bear fruitrol