Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: altijd een hit, die muffins met blauwe bessen. En deze zijn dan ook nog eens helemaal vegan.
Lees verder onder de advertentie
45 minuten | voor 12 muffins
Nodig
250 g bloem
2½ tl bakpoeder
¼ tl zout
150 g rietsuiker
240 ml ongezoete plantaardige melk
80 g appelmoes
1 tl vanillearoma
250 g blauwe bessen (vers of diepvries)
Voor het glazuur
150 g poedersuiker
sap en rasp van ½ citroen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Roer de bloem, het bakpoeder, zout en de rietsuiker in een kom door elkaar.
Doe de plantaardige melk, appelmoes en het vanillearoma in een andere kom en roer door met een houten lepel.
Schep de vochtige ingrediënten bij de droge en roer rustig en luchtig door met een houten lepel.
Schep de blauwe bessen luchtig door het beslag.
Vet een muffinvorm in en verdeel met een ijsschep het beslag gelijkmatig over de vorm.
Zet de muffins 30 min in de oven.
Maak ondertussen het glazuur: roer de poedersuiker met het citroensap en de -rasp glad.
Laat de muffins volledig afkoelen voordat je het glazuur erover giet.
In veel huiskamers ging afgelopen week een collectieve “huh?!” door het land. Terwijl ouders nog druk bezig zijn met het bewaren van hét grote decembergeheim, komt Het Sinterklaasjournaal met scènes waarbij je als ouder spontaan je hand voor de tv wilt gooien.
Verhuizen met een groot gezin is al een onderneming op zich, maar de familie Buddenbruck pakt het gewoon aan alsof het niets is. Waar andere ouders al zweten bij het vooruitzicht van één verhuisdoos, verkassen Thaila en Rob met hun hele bups van land naar land.