vegan muffins met blauwe bessen
Beeld: Aline Bouma

Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: altijd een hit, die muffins met blauwe bessen. En deze zijn dan ook nog eens helemaal vegan.

45 minuten | voor 12 muffins

Article continues after the ad

Nodig

  • 250 g bloem
  • 2½ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 150 g rietsuiker
  • 240 ml ongezoete plantaardige melk
  • 80 g appelmoes
  • 1 tl vanillearoma
  • 250 g blauwe bessen (vers of diepvries)

Voor het glazuur

  • 150 g poedersuiker
  • sap en rasp van ½ citroen
     

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
     
  2. Roer de bloem, het bakpoeder, zout en de rietsuiker in een kom door elkaar.
     
  3. Doe de plantaardige melk, appelmoes en het vanillearoma in een andere kom en roer door met een houten lepel.
     
  4. Schep de vochtige ingrediënten bij de droge en roer rustig en luchtig door met een houten lepel.
     
  5. Schep de blauwe bessen luchtig door het beslag.
     
  6. Vet een muffinvorm in en verdeel met een ijsschep het beslag gelijkmatig over de vorm.
     
  7. Zet de muffins 30 min in de oven.
     
  8. Maak ondertussen het glazuur: roer de poedersuiker met het citroensap en de -rasp glad.
     
  9. Laat de muffins volledig afkoelen voordat je het glazuur erover giet.

 

Het tienjarig bestaan van het blog De groene meisjes wordt bekroond met een boek vol lekkere, makkelijke en betaalbare recepten. De Groene Meisjes: Vegan voor iedereen, Merel Wildschut € 22,99 Fontaine Uitgevers

 

Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.