‘De motorkap en één zijde van de auto zaten helemaal onder de tekeningen’

13.11.2023 05:39
auto bekrast Beeld: Getty Images

Onbetaalbaar zijn ze, die bloedjes van je, maar ze kosten ook een lieve duit. Vooral als ze in hun kinderlijke onschuld het een en ander de vernieling in helpen.

Kosten meer dan € 500

Mandy (32): “Onze dochter Jaimy (4) was heerlijk aan het buitenspelen. Ze zag een wit steentje en dacht: leuk, daar kun je ook mee krijten. Je raadt het al: dat krijten was ook heel leuk op de auto.

Het duurde even voor we doorhadden wat ze op de auto had lopen tekenen, maar het leek verdacht veel op olifantjes. De motorkap en één zijde van de auto zaten helemaal onder. De auto zou toen gelukkig al vervangen worden, dus we hebben er niets aan gedaan. De lak was flink beschadigd en was echt te duur voor ons om te laten repareren. Wel hebben we toen nog een tijdje met die olifantjes op de motorkap moeten rondrijden.”

Lees ook – Als mama even niet oplet: ‘Mijn dochter kraste met een steen in de lak van de autodeur’ >

Doodsbang

Kosten € 295

Chantal (41): “Mijn kinderen hebben, toen ze vier en zes jaar oud waren, per ongeluk een autoruit ingegooid. Ze waren aan het spelen op de stoep bij de parkeerplaats en gooiden met zand. Waar een steen in bleek te zitten. Die het zijruitje van de auto brak. Deze grap kostte me niet alleen bijna driehonderd euro, maar zorgde ook voor twee bange kinderen: ze kwamen lijkbleek naar binnen om het te vertellen.”

Kraskunst

Kosten € 0

Femke (47): “‘Mama kijk, als je met een sleutel langs de auto gaat, wordt hij lichtgroen!’ zei Klaas (4) superenthousiast toen hij onze donkergroene auto had versierd door erop te krassen. ‘Oh lieverd, doe dat maar niet. Dat is niet zo goed voor de auto. En je mag dit helemaal nooit bij andere auto’s doen, want die mensen worden dan heel boos en verdrietig.’

Ons boeide het niet zo, de auto zat toch al onder de krassen. Maar je wil toch niet dat je kind het bij de auto van de buurman doet, die zijn auto behandelt als het Heiligdom der Heiligdommen. Klaas dacht dat wij net zo opgetogen zouden zijn als hij en eigenlijk vonden wij het wel hilarisch.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.