Als mama even niet oplet: ‘In no-time was voor drieduizend euro aan schade aangericht’

26.07.2022 16:03
mama even niet opgelet huis overhoop Beeld: iStock en Unsplash

Hoe krijgen die kleine mormels dat toch voor elkaar, dat ze maximaal effect weten te sorteren wanneer hun moeder drie seconden de kamer uit is. Lesley weet er het fijne van.

Lesley (34), moeder van Mimi (3):

“Mimi was bijna drie en lag net in bed. Mijn man en ik keken naar de persconferentie over de coronamaatregelen. Toen ik daarna de deur naar de gang opende, rook ik een walm van nagellak en remover. Ik dacht dat Mimi de nagels van haar poppen had gelakt, maar toen ik naar boven liep, trof ik een make-upravage aan.

“Toen ik naar boven liep, trof ik een make-upravage aan”

Al mijn magnesiumzout lag in het bad, dure tubes crème waren uitgeknepen en overal opgesmeerd. Niet leuk, maar dat krijg je er tenminste nog uit. Nagellak daarentegen is echt de grootste troep die ik ken. Daarvan had Mimi zeker 25 potjes opengemaakt/ omgekiept/ als verf gebruikt.

Lees ook: De heerlijke blunders van deze vrouwen blijven ze nog lang achtervolgen >

De lakmoesproef

Hoe ze de deuren ongemerkt open heeft gekregen is nog steeds een raadsel – haar deur kraakt, die van ons klemt. Terwijl ik dacht dat ze rustig sliep, had ze in no-time voor drieduizend euro aan schade aangericht. Wij hebben een pvc betonlook-vloer en de nagellak was gewoon in de vloer gebeten. Die vloer à vijftienhonderd euro moest vervangen worden, muren moesten opnieuw worden geschilderd, het kleed kon weg, evenals het beddengoed en de gordijnen. Eigenlijk konden we alles wat geen hard, glad oppervlak had wegkieperen. Helaas viel niet alles onder de verzekering. En afgezien daarvan zijn we een jaar bezig geweest de bovenverdieping te herstellen.”

Dit artikel staat in Kek Mama 04-2022.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!