‘Met alle stress in de ochtend ben ik allang blij dat er überhaupt wordt ontbeten’

14.11.2022 06:08
kinderen ontbijten beeldscherm

Na veel geklaag ein-de-lijk een boterham erin krijgen of gewoon even geen zin hebben om te koken: deze ouders zijn allang blij dat er überhaupt gegeten wordt.

Francois (38), vader van Isa (7).

“Mijn ex heeft al vaak geklaagd dat ik in mijn weekenden met onze dochter niet gewoon kook. Ik kan het niet laten Isa te verwennen op die paar dagen per maand dat ik haar als gescheiden papa zie.

“Ik kan het niet laten haar te verwennen wanneer ik haar zie”

Op zaterdagavond mag zij altijd kiezen en wordt het vaak Chinees of pizza. En we zijn de straat nog niet uit bij haar moeder of ik rijd linea recta naar die grote gele fastfoodreus. Kind heerlijk aan de patatjes, papa aan een grote hamburger. Heel slecht van me, maar ik heb Isa al een paar keer haar moeder laten vertellen dat ze wortels had gegeten bij mij. Ik heb maar niet gezegd dat die standaard in het zakje bij een Happy Meal zitten…”

Zolang ze maar eten

Jos (40), vader van Maya (13), Cato (11) en Noud (9).

“Ooit hanteerden we de regel: na één broodje hartig mag je één broodje zoet. Maar met drie kinderen, een hoop herrie en gestress in de ochtend ben ik allang blij dat er überhaupt wordt ontbeten. Ook al betekent het dat er wekelijks een pak hagelslag en chocopasta doorheen gaan en mijn vriendin en ik van armoe boterhammen met smeerworst eten.”

Lees ook – Is jouw kind een moeilijke eter? Dan heeft deze moeder een boodschap voor je >

Leuk cadeau

Denise (25), moeder van Lola (18 maanden).

“Op mijn babyshower kreeg ik een staafmixer cadeau. Handig voor het pureren van babyvoeding, verklaarden mijn vriendinnen, toen ik nogal schaapachtig naar het ding keek. Ik ben namelijk geen keukenprinses. Ik kan een simpele pasta fabriceren, ben geweldig met tosti’s en een omelet lukt ook nog, maar dan heb je het wel gehad, qua kookkunsten. Mijn vriend en ik blijven in leven dankzij de Thuisbezorgd-app, zeg maar. Met een baby zou dat allemaal anders worden. Moeten worden, vonden mijn vriendinnen met kinderen.

“Zij blijkt het ook prima te doen op potjes”

Onze Lola is nu anderhalf jaar, maar de staafmixer ligt ongebruikt in de doos. Zij blijkt het ook prima te doen op potjes. Zelf maken zal vast beter zijn, maar zo’n gedoe. En Lola smult van haar eten. Dus waarom zou ik alle moeite doen om één aardappel en één broccolistronk te koken als je van die handige en gevarieerde potjes hebt?”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.