Beeld: Getty
Beeld: Getty

De naam van je kind vergeten, in slaap vallen met een glas chocolademelk of je konijn lekker instoppen. Jullie reageerden massaal op dit artikel over vreemde (maar hilarische) acties van oververmoeide moeders en eerlijk is eerlijk: jullie kunnen er ook wat van.

1. Katinka: "Dromen dat ik na het voeden vergeten was m'n zoontje in de wieg terug te leggen, verschrikt wakker worden en als een gek mijn baby gaan zoeken in bed. Gelukkig lag-ie lekker in de wieg te slapen.''"

 

2. Celine: "Zo stond ik vaak met een lege kinderwagen heen-en-weer te wiebelen, terwijl ik mijn kind in m'n andere arm had."

 

 

3. Sanne: "'Wat leuk, een dochter! Hoe oud?' 'Vier maanden.' 'En hoe heet ze?' 'Euh, ze heet, ze heet... Ik weet het niet meer. Wacht, ze heet... O ja, Lilli!'"

 

4. Tara: "Ik was zo moe na een paar weken dat ik de namen van mijn kinderen gewoon niet meer uit elkaar hield. Op zich niet erg, tot je zegt dat je je 14-jarige puber een schone luier gaat geven."

 

5. Lianne: "Ik heb mijn konijn, die altijd bij me ligt als mijn dochter slaapt, weleens hele verhalen verteld. En toen ik naar bed ging, heb ik haar zelfs met stro toegedekt en gezegd dat ik altijd van haar hou. Nou ben ik gek op mijn konijn, maar dit was toch echt voor mijn dochter bedoeld."

 

6. Mignonne: "Ik goot water in de flessenwarmer, maar nog zonder onderkant! Alles lag op de grond. En dan eerst nog niet kunnen begrijpen wat er gebeurde. Gelukkig was het water en geen melk."

 

7. Alicia: "Onze dochter leefde de eerste maanden in de draagdoek, ze was anders erg onrustig en sliep niet. Op een gegeven moment waren mijn vriend en ik het zo gewend om te wiebelen terwijl we stonden dat we dat ook deden zonder draagdoek met baby."

 

8. Daniella: "Doodop, want al sinds de bevalling niet slapen en rondlopen met een krijsende zoon, viel ik rechtop zittend in slaap met een glas chocolademelk nog in mijn handen. Al slapend gooide ik dat natuurlijk over mij en m'n zoon heen. Ik voelde me de slechtste moeder ooit. Mijn man kon er wel om lachen."
 

Tijdelijke aanbieding: Neem nu een abonnement op Kek Mama en krijg een gratis tas naar keuze >

9 aanslagen interieur
Beeld: Unsplash

Dacht Kek Mama’s Jorinde met haar best-wel-grote kinderen eindelijk van het wagenpark in de woonkamer af te zijn, slepen zonen van 9 en 11 gameconsoles en smoezelige tennissokken naar binnen. Dág verantwoord interieur. Daarom: 9 onvermijdelijke kinderaanslagen op de inrichting, waar je stiekem reuze van geniet.

 1. Ze wilden een puppy, dus het leek zo’n leuk compromis, dat hippe, witte designaquarium. Tot ik ontdekte dat de lamp ook ’s avonds aan moet blijven (voordat Giny de Gup en Gerard Garnaal inclusief warmwaterbeplanting het loodje leggen). En mijn zo zorgvuldig warm verlichte woonkamer opeens gehuld is in oogverblindende TL.
   
 2. Die pup kwam er natuurlijk toch. En weegt nu bijna dertig kilo. Waardoor naast de lichtgrijze bank (met vette kindervingervlekken én pootafdrukken) nu een onooglijke hondenmand staat, die de komende vijftien jaar als dreigende bron van vlooien de feng shui blokkeert.
   
 3. Die vingervlekken beperken zich gelukkig slechts tot de meubels, ramen, en muren in het trappenhuis (want waarom zou je de leuning vastpakken als je na het kuilen graven eigenlijk veel beter tegen de muur kunt steunen?). Naast de schoonmaakmiddelen prijkt dus een reusachtige pot witte latex. Ach, ik was toch altijd meer een klusser dan een poetser.
   
 4. Dat fel begeerde winterdorpje in pvc-sneeuw klonk nog best gezellig. Toen het kerst was. Tot het reuzenradje tegen dennendecor niet alleen knipperende lichtjes bleek te bevatten, maar óók nog een muziekje. Dat na een maand fulltime spelen op twee AAA’tjes nog steeds niet stuk is. En nee, het kan nog niet naar zolder. “Het is een wínterlandschap, mam. Geen kerstversiering. Zie jij de zon al schijnen?”
   
 5. DE LEGO IN PRIMAIRE KLEUREN. Want ja, daar spelen ze dus ook nog mee als ze elf zijn.
   
 6. O, en de gameconsole kan natuurlijk prima achter gesloten deurtjes in het tv-dressoir. Maar ja, daar werken de arena’s van Skylanders, Lego en Disney niet. Daar gaat dus de zorgvuldig gestileerde vazencollectie. De kinderen vinden hem juist stukken decoratiever nu, met Captain America, Batman en Luke Skywalker er al zwaardvechtend tussen.
   
 7. En wat doen die gedragen tennissokken in de magnolia?! Die horen op z’n minst in de immer aanwezige prop vuile was op de trap naar boven.
   
 8. Oké, de galerij met ingelijste kindertekeningen is een pronkstuk, werkelijk waar. Mijn felbegeerde kunstreproductie moest er wel voor wijken, maar hé: dit zijn tenminste originelen.
   
 9. Maar het aller-, allermooiste pronkstuk dat in een kinderloos leven niet eens de voortuin had gehaald, staat onder een stolp op mijn nachtkastje. Een glanzend porseleinen paard met strass-steentjes, dat ze speciaal voor mij kochten van hun eigen zakgeld. Omdat ze zeker wisten hóe prachtig ik het zou vinden.

Ze hadden helemaal gelijk.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

slimme trucs ouders

Kinderen zijn er een ster in: papa en mama om de tuin leiden. Dat ouders er zelf ook wat van kunnen, bewijzen deze hilarische foto's van Buzzfeed

Wie is er aan het winnen, jongens?

 
 

Zo blijft de kleine wel even zoet

 

#dadinvention

Een bericht gedeeld door Kelly (@_kellyarthur) op

 

 

 

 

Papa is liever lui dan moe

 
 
 
 

Nooit meer twijfelen: wie is wie?


 

Je dacht toch niet dat mama alles ging schoonmaken?

 

Get cleaning girl 😂💖 #babymop #babymops #bestinvention #babygirl

Een bericht gedeeld door Sam Ginnifer (@samginnifer) op

 

Zo komt de aap wel uit de mouw


 

Nooit meer zeuren om een ijsje

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >