Promotie
Beeld: Getty
Beeld: Getty


Heb je het plaatselijke grasveldje wel gezien en wil je een keer ergens anders naartoe met je hond? Komt goed uit: Kek Mama heeft een paar leuke hondenuitjes voor je uitgezocht (die ook nog eens leuk zijn voor je kind).

1. De Keukenhof

Het is lente en dat betekent dat de Keukenhof weer in bloei staat. Er zijn ruim zeven miljoen (!) tulpen, narcissen en hyacinten, verspreid over 32 hectare. Voor kinderen is er ook van alles te doen. Zo kunnen ze spelen op de vele speeltoestellen, een speurtocht doen en tulpenexpert worden. Heerlijke bestemming voor een dagje uit en Bello mag gelukkig ook – aangelijnd – mee. Pluspunt: je kunt er gratis hondenpoepzakjes krijgen.

 

2. Zwemmen in het buitenbad

Geloof het of niet, maar er zijn dus zwembaden waarin je samen met je hond kunt zwemmen. Op de laatste dag van het buitenbadseizoen wordt er in verschillende Nederlandse zwembaden namelijk de hondenplons georganiseerd. Zwemkleding voor jezelf en je kind mee, een bal voor Bello en zwemmen maar. De data in 2017 zijn nog onbekend, maar hou deze website in de gaten.

 

3. Kasteelpark Born

In dit dierenpark zijn herten, stekelvarkens, schildpadden en talloze insecten. Ook is er een grote speeltuin met zandbak en trampoline. Maar het allerfijnst: je kunt er prachtige wandelingen maken met je hond, want die mag je gewoon aangelijnd meenemen.

 

4. Hondenspeeltuin

In Nederland zijn er talloze speeltuinen speciaal voor honden. Neem Hondenspeeltuin Lingezegen, tussen Elst en Nijmegen in. Je hond kan spelen met rondpoorten, hoogtesprongen, slalompoortjes, stapstenen, een wipwap en graafkuilen. Het park is volledig omheind en de toegang is gratis. Ook fijn: er zijn verschillende loslooproutes die je na afloop kunt wandelen en op het terrein is ook een kinderboerderij. Zoek je een hondenspeeltuin dichtbij huis? Hier vind je een overzicht.

 

5. Suppen

Suppen (staand peddelen op een surfplank) is niet alleen hartstikke leuk om zelf te doen, het wordt nog gezelliger als je je hond meeneemt. Bij ikSUP in Loosdrecht hebben ze speciale hondenarrangementen. De sup-planken zijn aangepast met speciale matjes en heupgordels, zodat je viervoeter tijdens een vaartocht niet ineens in het water springt.


Je hond goed verzekerd

Als je wat leuks wil doen met je hond buiten de deur, dan kan het slim zijn een verzekering af te sluiten. OHRA heeft een speciale huisdierenverzekering voor katten en honden. Zo weet je zeker dat áls je dier iets overkomt, je niet voor onnodig hoge medische kosten komt te staan. Ga je op vakantie en neem je de hond mee? Dan is er ook nog een aanvullende reisverzekering. Meer weten? Klik hier.

zie-met-gezin-naar-brazilie

Een zonvakantie op Copacabana, met je kinderen op expeditie door de Amazone of carnaval vieren in Rio: Brazilië biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis. En hoewel de herfstvakantieperiode wel érg last minute is, is het land er wel één om te onthouden.

Daarom vertelt Skyscanner je meteen welke highlights je niet mag missen.

 

1. Rio de Janeiro

Tot 1960 was Rio de Janeiro de hoofdstad van Brazilië en tot op de dag van vandaag trekt Rio jaarlijks miljoenen toeristen naar de wereldstad. Op de bucketlist staan het standbeeld van Christus de Verlosser, het jaarlijkse carnaval, de Suikerbroodberg, de kleurrijke trappen van Escadaria Selarón en natuurlijk de stranden Ipanema en Copacabana.

 

2. Nationaal Park Iguaçu

Dit Nationale Park ligt op de grens van Brazilië en Argentinië en staat bekend om de indrukwekkende watervallen. In totaal vind je er hier zo’n 300, maar de bekendste is de Garganta del Diablo, een enorme waterval van zo’n 150 meter breed. Het grootste gedeelte ligt op Argentijnse bodem, maar vanaf de Braziliaanse kant kun je het complete plaatje zien. Wie wil, kan ter plekke de grens oversteken.

 

3. Het Amazonegebied

Als je een rondreis gaat maken, dan mag je een bezoek aan het Amazonegebied van Brazilië niet missen. Dé uitvalsbasis is de stad Manaus in het noordwesten, een populaire plek voor ecotoerisme. Vaar in een houten bootje over de rivier, spot de meest prachtige tropische dieren en bezoek dorpen waar jullie inheemse stammen kunnen ontmoeten. 

 

Lees ook
Vliegen met kinderen? Hier vind je tips + de belangrijkste bagageregels op een rij >

 

4. Natal

Met meer dan 3000 zonne-uren per jaar wordt Natal ook wel de stad van de zon genoemd – hier ga je naartoe als je zin hebt in een ultieme zonvakantie. Natal heeft alles wat je kunt verwachten van een Braziliaanse stad: historische bezienswaardigheden en koloniale panden uit de tijd van de Portugese overheersing, maar ook hypermoderne winkelcentra en een van de beroemdste stranden van Brazilië, Pipa Beach.

 

5. Cumbuco

Een relaxt surfersparadijs met stranden die zó op een ansichtkaart kunnen. Denk: palmbomen, een groenblauwe oceaan en een caipirinha op een strandbedje terwijl je kinderen zandkastelen bouwen. Daarnaast is Cumbuco dé kitesurfhoofdstad van Brazilië – hier vinden jaarlijks de wereldkampioenschappen plaats.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
high tea kinderen
Beeld: Pexels

Het ís even een zit, dus je moet het maar durven, een high tea met kinderen. Deze vijf zijn speciaal op kinderen gericht. Iedereen blij.

1. Pluktea, Boskoop

high teas

Eigenlijk is Pluktea veel meer dan alleen een high tea-locatie. Je plukt er namelijk je eigen thee uit de planten- en kruidentuin, voordat je aan de enorme berg biologische scones, en fingerfood schuift. De kinderen houden zichzelf toch wel bezig. In de kruidentuin, of met de kast vol speelgoed, spelletjes en boeken. Óf op de waterfiets en trampoline. O, en ze krijgen er natuurlijk ook hun eigen kinder-high tea, met onbeperkt limonade, cake, een taartje, brood en fruit. Eerder een high lemo, dus.

 

2. Broederkapel, Veghel

De historische kapel zelf is al een bezienswaardigheid. Terwijl jij met vriendinnen bijkletst onder het genot van een high tea, doen de kinderen niet voor je onder, met hun eigen etagère vol sandwiches en hapjes. Inclusief onbeperkt ranja, by the way.

 

3. H-eerlijk, Nieuwkoop

Alleen vanwege de locatie al een must-see: pal aan de Amstel en een autovrije weg, ligt deze heerlijke theetuin. Terwijl jij urenlang relaxt, spelen de kinderen op de speelplaats of kijken ze naar de kippen, pauwen, geiten en poezen. Met biologisch water- en schepijs in bijzondere smaken toe. Na de speciale kinder-high tea natuurlijk (tot acht jaar), met een muffin, sandwichspies, verrassing en een drankje.
 

Lees ook
11x kindvriendelijke koffietenten >

 

4. De Houtzagerij, Otterlo

Restaurant de Houtzagerij ligt middenin de natuur, maar is het slecht weer? Geen probleem: er is zelfs een heuse indoor- (en outdoor)speeltuin. De high tea komt in alle mogelijke varianten. Bestel ‘m lekker groot; de kinderen rennen tijdens het spelen vast vaak genoeg langs om iets van de schaal te snaaien.
 

 

5. Lewis Book Cafe, Utrecht

Kijk, dit noemen wij nou praktisch: hier loop je met je mini-etagère gewoon langs de bar om de boel vol te laden. De kinderen – voor wie de high tea nadrukkelijk ook bedoeld is - krijgen er hapjes naar keuze.
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >