7x herkenbare momenten waarop moeders hun kind als excuus gebruiken

15.10.2018 08:09
moeder kind als excuus Beeld: Unsplash

Soms heb je gewoon echt geen zin in die familiedag, dat werkoverleg of die lunch met je schoonmoeder. En dan is het best handig als je – voor een keer – je kind als excuus kan gebruiken. Deden deze moeders ook.

 1. “Toen ik een mok op de grond liet vallen in een winkel, gaf ik mijn peuter de schuld. De manager keek naar zijn schattige gezicht en ik hoefde niets te betalen. Ik voel me er nog steeds schuldig over.”
   
 2. “Onze supermarkt geeft gratis koekjes aan kinderen. Elke keer als ik boodschappen ga doen, laat ik mijn zoon een chocolate chip koekje halen. Eerlijk is eerlijk, hij vindt ze ongelofelijk vies, maar ze zijn mijn favoriet. Dus heb ik hem geleerd om te wachten met eten en mij het koekje in het volgende gangpad aan te geven.”
   
 3. “Als ik zeg: ‘Sorry, ik kan niet komen, ik heb geen oppas‘, bedoel ik natuurlijk dat ik geen zin heb.”
   
 4. “Wanneer ik geen zin heb een app gelijk te beantwoorden, zeg ik: ‘oeps, mijn dochter speelde met mijn telefoon. Ik heb je berichtje echt niet gezien hoor’.”
   

   

 5. “Ik doe net of ik tegen mijn peuters praat in de winkel. Soms moet ik gewoon hardop denken en dan is het heel fijn dat ik de schuld aan mijn kinderen kan geven, zodat ik niet overkom als een of andere gek.”
   
 6. “Als ik op mijn shirt gemorst heb, haal ik m’n schouders op en prent ik mezelf in dat mensen toch wel zullen denken dat die vlek door mijn peuter komt. Zo kan ik het shirt nog de hele dag aan.”
   
 7. “Als ik naar huis wil, zeg ik dat de baby’s moeten slapen. Dat moeten ze ook, maar laten we eerlijk zijn: het zijn baby’s. Die kunnen overal slapen. We gaan eigenlijk naar huis omdat ik zelf ook een dutje nodig heb.”

Bron: Good Housekeeping

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >