Beeld: Getty
Beeld: Getty

Soms heb je gewoon echt geen zin in die familiedag, dat saaie werkoverleg of die lunch met je schoonmoeder. En dan is het best handig als je - voor een keertje - je kind als excuus kan gebruiken. Deden deze moeders ook.

1. "Toen ik een mok op de grond liet vallen in een winkel, gaf ik mijn peuter de schuld. De manager keek naar zijn schattige gezichtje en ik hoefde niets te betalen. Ik voel me er nog steeds schuldig over."

 

2. "Onze supermarkt geeft gratis koekjes aan kinderen. Elke keer als ik boodschappen ga doen, laat ik mijn zoon een chocolate chip koekje halen. Eerlijk is eerlijk, hij vindt ze ongelofelijk vies, maar ze zijn mijn favoriet. Dus heb ik hem geleerd om te wachten met eten en mij het koekje in het volgende gangpad aan te geven."

 

3. "Als ik zeg: 'Sorry, ik kan niet komen, ik heb geen babysitter', bedoel ik natuurlijk dat ik geen zin heb."

 

4. "Wanneer ik geen zin heb een appje gelijk te beantwoorden, zeg ik: 'oeps, mijn dochter speelde met mijn telefoon. Ik heb je berichtje echt niet gezien hoor."

 

5. "Ik doe net of ik tegen mijn peuters praat in de winkel. Soms moet ik gewoon hardop denken en dan is het heel fijn dat ik de schuld aan mijn kinderen kan geven, zodat ik niet overkom als een of andere gek."

 

6. "Als ik op mijn shirt gemorst heb, haal ik m'n schouders op en prent ik mezelf in dat mensen toch wel zullen denken dat die vlek door mijn peuter komt. Zo kan ik het shirt nog de hele dag aan."

 

7. "Als ik naar huis wil, zeg ik dat de baby's moeten slapen. Dat moeten ze ook, maar laten we eerlijk zijn: het zijn baby's. Die kunnen overal slapen. We gaan eigenlijk naar huis omdat ik zelf ook een dutje nodig heb."

 

Bron: Good Housekeeping

waanzinnige-scholen

Niets te klagen over scholen in Nederland hoor, maar de gebouwen uit dit lijstje zijn wel heel bijzonder. Een keer iets anders dan bankjes twee aan twee bij het schoolbord.

1. Een vliegtuiglokaal in Georgia

 

2. Regenwater opvangen in Japan

 

3. In de jungle op Bali

 

Lees ook
Straffen voor de hele klas? Dit meisje (11) is het er niet mee eens >

 

4. Klaslokaal? Niet in Denemarken

 

5. In Thailand krijg je les in de lucht

 

6. Een kleurige container in Zuid-Afrika

 

7. In Tokio krijg je 'buiten' les

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-tweeling-en-drieling

Sachina uit Japan heeft vijf kinderen: een tweeling en een drieling. Druk, zeg je? Zeker. Maar ook heel gezellig. Bekijk de foto's op haar Instagramaccount maar.

'Een georganiseerde chaos', zo noemt ze haar gezin zelf. 

Van een verjaardagen vieren...

 

Een wintergarderobe aanschaffen...

 

Tot tanden poetsen...

 

In bad gaan...

 

Lees ook
Fotoserie: 11x de totale chaos van het ouderschap >

 

En en een lunchbox maken...

 

Alles moet dubbel.

 

Of nou ja: keer vijf zelfs.

 

Maar hoe druk haar leven ook is, Sachina geniet intens.